Észak-Alföld


www.szon.hu - 2013.07.04. - Elismerés a terepintézményeknekNyíregyháza – A hallgatók gyakorlati oktatásában részt vevő szervezetek kiváló munkát végeznek.

Az elmélet és a gyakorlat elválaszthatatlan egysége a szociális munkások képzésében is jelentős. Amit a hallgatók elméletben megtanulnak Nyíregyházán aDebreceni Egyetem Egészségügyi Karán, azt az oktatási intézménnyel kapcsolatban álló terepintézményekben a mindennapi életben személyesen is megtapasztalják. A gyakorlati oktatásban rendszeresen közreműködő intézmények és szakemberek kiváló oktatói tevékenységét a felsőoktatási intézmény „Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális Képzéseinek Oktatóintézménye” elismerő címmel jutalmazza.

Csütörtökön a Szociális Munka Tanszék tanévzáró értekezletén öt intézmény vezetője vehette át az adománylevelet és a táblát dr. Fábián Gergelydékántól a tanszék oktatóinak és hallgatóinak javaslata alapján: Periféria Egyesület (Nyíregyháza), Human-Net Alapítvány (Nyíregyháza), a Szatmári Egyesített Kistérségi Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények (Mátészalka), Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ápoló-Gondozó Otthon (Győrtelek), Fazekas Gábor Idősek Otthona (Hajdúböszörmény). Mint dr. Fábián Gergely köszöntőjében elhangzott, a főiskola a húsz esztendős jubileumára készülve vetődött fel, hogy a hosszabb ideje kiemelkedő munkát végző terepintézmények tevékenységét ilyen módon is elismerjék.

– Minden elismerést boldogan fogad az ember, de ennek különösen örülünk, hiszen visszaigazolása annak, hogy a hallgatókat megfelelő módon felkészítjük erre a hivatásra – mondta el érdeklődésünkre Bélteki Irma, a győrteleki ápoló-gondozó otthon vezetője. – A hallgatók a gyakorlat során megismerkednek az intézmény felépítésével, működésével, a dokumentációval, a módszerekkel, s természetesen részt vesznek a mindennapi életben.

A gondozás több területével is megismerkedhetnek nálunk a fiatalok, hiszen az otthonban foglalkozunk fogyatékosokkal, szenvedélybetegekkel és időskorú demenciában szenvedőkkel. Voltak, akik először félelemmel léptek be az intézménybe, de aztán a hetek múlásával feloldódott bennük a félelem. Természetesen a gyakorlat ideje alatt a fiatalok munkánk minden szépségével és nehézségével is megismerkednek. Nekem, mint vezetőnek jó érzés, hogy vannak olyan kollégáim, akik egykoron a gyakorlatukat nálunk töltötték.

Fotók (szon.hu) >>www.nyiregyhaza.hu - 2013.07.04. - Kitüntetések a Karon


A képzésben résztvevő partnerszervezeteket tüntették ki a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A nyíregyházi intézményben régóta elismerik azokat az egyesületeket, alapítványokat vagy szervezeteket, akik a tananyag gyakorlati megvalósításában nyújtanak segítséget.

Kiemelt jelentősége van a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán a gyakorlati képzésnek. A szociális munkások oktatásában nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a leendő diplomások a végzés előtt tapasztalatot is szerezzenek.

Az oktatási intézmény két évente adja át a kitüntetéseket. A tanszéken azt mondják, valós és fontos az a gyakorlati képzés, amit a külső helyszínek adnak.

Idén öt partnerszervezet kapta meg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális Képzéseinek Oktató Intézménye adománylevelet és táblát. Nyíregyházáról a Periféria Egyesület és a Humán-Net Alapítány kapta meg az elismerést. Mellettük a megyei ápoló-gondozó otthon Győrtelekről, a Szatmári Egyesített Kistérségi Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények Mátészalkáról és a hajdúböszörményi Fazekas Gábor Idősek Otthona.
Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com