Észak-Alföld

Debrecen – Gyakran előfordul, hogy ittas állapotban elalszanak a napon, és égési sérüléseket szenvednek. A segélyszervezetek most kiemelten figyelnek a fedél nélkül élőkre. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet új autóban járja a kertségeket, a Refomix Kft pedig vizet oszt a belvárosban.

Vizet osztottak kedden a Refomix Kft. munkatársai a belvárosban. A hajléktalanokat könnyekig meghatotta a törődés. A tapasztalatok szerint a hőség ugyanúgy vagy talán még jobban megviseli a hajléktalanokat mint a hideg. A kánikulában ugyanis gyakran szenvednek égési sérüléseket. 
-  Előfordul, hogy ittas állapotban elalszik az illető egy padon vagy a parkban, és ha sokáig süti a nap, első és másodfokú égési sérüléseket is szenvedhetnek – magyarázta Hosszú Zoltán, a Refomix Kft. utcai szolgálatvezetője.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is fokozottan figyel most a hajléktalanokra. A kertségi szociális szolgálat hétfőn új autót kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Kedden már ezzel járták a külterületeket.

- Sokszor 8-10 kilométer távolságra is van a városközponttól, és nagyon gyakran úttalan utakon kell járni, úgyhogy ez az autó most kifejezetten jól jött nekünk – mondta el Figeczki Tamás, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet debreceni intézményvezetője.

A járőrözésre és vízosztásra a következő napokban is szükség lesz. A kánikula folytatódik, a következő napokban Debrecenben 37-38 fokos hőség várható. Enyhülés csak szombaton lesz. Akkor is csak 28-30 fokig hűl le a levegő.


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com