Észak-Magyarország

Miskolc - A megyében még nem kutatnak az otthontalan-kolóniák után.

Csepelen, egy hajléktalanok által használt erdei tanya közelében négy, feltehetőleg élve elásott ember maradványait találták meg a napokban. A rendőrség szerint mind az áldozatok, mind a gyilkosaik hajléktalanok lehettek, ezért Orbán Viktor kormányfő utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a rendőrség ellenőrizze az otthontalanok által lakott területeket.
Országos hajléktalan-akció

Dobi Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától úgy tudjuk, a megye rendőrei folyamatos kapcsolatban állnak a hajléktalan-ellátó szervezetekkel. A kapcsolat a téli időszakban szorosabb – ennek köszönhetően csak ritkán hal meg fedél nélkül élő ember kihűlés miatt megyékben –, de az információáramlás más időszakokban is folyamatos. A rendőrök eddig is szemmel tartották a különböző kolóniákban együtt élő hajléktalan-közösségeket is, és ha szükségesnek ítélték, intézkedtek velük szemben. Az országos hajléktalan-akcióról Dobi Tamás nem nyilatkozhatott.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy a megyei rendőrök is csak a sajtóból értesültek még az országos hajléktalan-akcióról, utasítást ezzel kapcsolatban még nem kaptak. Éppen ezért nem sikerült megtudnunk, mit remél a hatóság az otthontalan-közösségek feltérképezésétől.

ÉM-SZP

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com