Észak-Magyarország

Miskolc - Megkezdték az utcán élő hajléktalanok újinfluenza elleni oltását kedden Miskolcon. A Napfényt az Életnek Alapítvány egyelõre húsz oltóanyagot rendelt. A szociális intézményben élõ hajléktalanok oltása már egy héttel ezelõtt elkezdõdött, de eddig kevesen jelentkeztek a vakcináért. Még egyetlen gondozottnál sem észleltek influenzaszerû tüneteket Miskolcon.

 

Kedd reggeltõl utcai szociális munkások kísérik be az egészségügyi központba azokat, akik igénylik az oltást. Indokolt esetben a vakcinát az utcán is megkaphatja a gondozott, az orvos kimegy hozzá. Eddig húsz vakcinát rendeltek - mondta el Dr. Ludányi Szilárd, a Napfényt az Életnek Alapítvány 24 órás Egészségügyi Centrumának orvosa a Független Hírügynökségnek kedden.

Egy héttel ezelõtt a szociális intézményben élõk oltását is megkezdték. Az alapítvány nyolcvan gondozottja közül 26-an igényelték a vakcinát. Az orvosi centrum az egész régióban élõ hajléktalanok egészségügyi ellátásáért felelõs. Körülbelül 1200 betegük van, fõként miskolciak, de mindeddig egyikükön sem tapasztalták influenzaszerû tünetek megjelenését.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hajléktalanokat Gondozó Központjában is van készleten az újinfluenza elleni vakcinából, de a gondozottak egyelõre nem nagyon érdeklõdnek iránta, csak kevesen adatták be maguknak. A központban naponta körülbelül 250 ember fordul meg, ezért fertõzés szempontjából az átlagnál veszélyeztetettebbek, de még senkin sem jelentkeztek influenzaszerû tünetek - mondta el Kreffly Gábor, a központ vezetõje a Független Hírügynökségnek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com