Észak-Magyarország

Ezerötszáz hajléktalan ember életét könnyíti meg az új miskolci személyi fertőtlenítő állomás.

Fertőtlenítő állomást alakítottak ki hajléktalan emberek számára Miskolcon. A Krónika által megkeresett hajléktalanok életkörülményeik miatt a mosakodásra, tisztálkodásra nem gondolhatnak, többen elmondták, hogy voltak már tetvesek és rühösek is.

A probléma enyhítését szolgáló miskolci állomást a hajléktalanok gondozásával foglalkozó Napfényt az Életnek Alapítvány és az önkormányzat közösen hozta létre. Tóth József, az alapítvány elnöke szerint régi vágyuk vált valóra. Az előzmények kapcsán elmondta, még 1995-ben a hajléktalanok ellátására, miniszteri kijelöléssel, külön orvosi rendelőt nyitottak, amelyhez vállalniuk kellett, hogy záros határidőn belül egy személyi fertőtlenítőt is létrehoznak. A vállalás 35 millió forintból mára valósult meg.

Dancs Judit, a hajléktalanok orvosa elmondta, páciensei közül sokakat mások találnak meg az utcán hoznak be a rendelőbe. Az ellátás folyamatába tartozik az úgynevezett fizikai mentesítés. Ezt jelenti, hogy a szabad ég alatt élő embereket először megszabadítják a piszkos, gyakran több hete hordott ruháiktól, majd fertőtlenítik őket, és ezt követi egy általános nagy tisztálkodás és tiszta ruha.

 A borsodi megyeszékhelyen és környékén körülbelül ezerötszáz hajléktalan él, akik a jövőben igénybe vehetik a fertőtlenítő állomás szolgáltatását. Az épületet hivatalosan átadták ugyan, de ténylegesen csak október elsején nyitnak, mert még nem érkeztek meg a fertőtlenítőszerek.


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com