Észak-Magyarország

  teajarat-111102ml_4.jpg

Hivatalosan november 1. a krízisidőszak kezdete a hajléktalan-ellátásban, azonban idén november 4-én, hétfőn indulnak a miskolci teajáratok. Hétvégén egyelőre nem kínálnak az utcán forró teát a hajléktalanoknak. Ugyanis nem sikerült pályázaton elnyerni a költségek fedezetét, és most egyéb forrásokból próbálják megszerezni azt.

A miskolci teajáratokat évek óta négy miskolci szervezet működtetni. Hétköznap a hajléktalan-ellátásban egyébként is szerepet vállaló három szervezet – Vöröskereszt, Máltai Szeretetszolgálat, Napfényt az Életnek Alapítvány – fedi le a várost. Hét végén pedig a Keresztény Advent Közösség miskolci gyülekezete biztosította az ellátást.

Ebben az évben azonban nem nyert az utóbbi szervezet pályázata, így egyelőre nem tudják elindítani a hétvégéi teajáratot.
– Mindenképp szeretnénk ezen a télen is biztosítani a rászorulóknak azt a néhány korty meleg italt és falat kenyeret, egyelőre azonban a forrásokat keressük. Így most még nem tudom megmondani, hogy mikor tudunk kezdeni, és mennyi ideig tudjuk működtetni a hétvégi teajáratot – mondta érdeklődésünkre Bálint György lelkész. – Keressük a támogatókat, eddig keresztény közösségeket szólítottunk meg, és szeretnének jótékonysági hangversenyt szervezni az ügy érdekében – tette hozzá.
Bálint György azt is elmondta, a Vissza az életbe közhasznú alapítványon keresztül mindenki támogathatja céljukat.

teajarat_121211ml_3.jpg

A másik három szervezet – amint arról korábban beszámoltunk – összesen 3 millió ötvenezer forint pályázati támogatással indíthatja újra teajáratát a krízisidőszak első munkanapján, hétfőn. Ennek köszönhetőn a krízisidőszak 150 napja alatt, hétköznaponként több mint 200 rászoruló juthat forró italhoz és egy-egy szendvicshez, alkalmanként, a Napfényt az Életnek Alapítványnál gyümölcshöz is.

A megszokott helyen és időben lehet megtalálni őket: a Vöröskereszt munkatársai a Búza téren és a Balázs Győző téren délután 2–4 óra között, a Máltai Szeretetszolgálaté az Újgyőri főtéren fél 3-tól, a Nagy Lajos király útja katolikus templom felőli végén körülbelül 3 órától, az alapítványé pedig avasi, Középszer utcai irodájukban, illetve az előtt, délután 4–5 óra között várják a rászorulókat.

Cs. M.
Fotó: minap-archív


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com