Észak-Magyarország

Az egri hajléktalanszállón tegnap délután egészen más hangulat uralkodott, mint az megszokott. A meghalt 37 éves férfi sógora egy babakocsit toló nőnek mesélte, hogy mi lett a rokonával. Teljes volt a döbbenet. Egyöntetű volt a vélemény, hogy ez a megölt ember a légynek sem ártott.

Dzsigi, aki épp visszaért a rendőrségi kihallgatásról, ahol szerinte vagy nyolcukat hallgatták meg, azt mondta, akik ezt művelték, nem is emberek, hanem állatok. Ő volt az egyik, aki hajnalban megtalálta Sz.-t.
– Vérbe volt fagyva, a nyakát elvágták, a szemét is kiszúrták – közölte. Megtudtuk tőle azt is, hogy az elhunyt nem lakott a szállón. Barna bőrkabátja volt, a fenyőfa alatt húzta meg magát, ahol agyonverték, és koldulásból tett szert némi pénzre.

Mihály, aki maga is kéregetni szokott, a közeli templom ajtajában úgy fogalmazott, csak azért látszik testesebbnek, mert nagykabát van rajta. A meggyilkolt nála is vékonyabb, alacsonyabb volt. Szerinte a diszkóból kijövő fiataloknak könnyű prédái ők. Nem is kell ahhoz éjszakának lenni, hogy rájuk támadjanak.

El is mesélt egy történetet, amikor fényes nappal estek neki hárman. A támadók kopaszok voltak, őt összevissza rugdosták. Az volt a legmegdöbbentőbb, hogy senki se segített.
– A fiatalok azt hiszik – fejtegette –, hogy nem is akarunk kikerülni ebből a helyzetből. Dehogynem, csak nem tudunk. Én nem iszok, csak ételre koldulok. Az a kis pénz, ami összejön, épp hogy elég egy kis ennivalóra. A 22-es csapdája ez.

István, aki általában ismerősöktől szokott kérni egy kávéra, vagy üdítőre valót - így mondja legalább is, ha megszóllít az utcán - szerint egyikük se lehet biztos abban, hogy holnap nem vele történik-e valami hasonló.
- Bármelyikünkkel megtörténhet. Bármikor.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com