Észak-Magyarország

A police.hu tájékoztatása szerint egy középkorú férfi veszítette életét Miskolcon. A 45 éves férfi halálát az elsődleges adatok szerint kihűlés okozta, a megyében ez a második ilyen eset az idei őszi-téli időszakban. Meghalt október 29-én egy 45 éves miskolci férfi, az elsődleges orvosi vélemény szerint kihűlés miatt. A miskolci Népkertben, a délelőtti órákban találtak rá a középkorú emberre, akit azonnal kórházba szállítottak. A folyamatos orvosi beavatkozás ellenére az életét nem lehetett megmenteni. Az ügyben idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 16-an veszítették életüket kihűlés miatt. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A megelőző téli időszak összegzett adataiból kitűnik, hogy nemcsak közterületen, hanem különböző ingatlanokban is számolni lehet ilyen jellegű halálesetekkel. A rendőrség ezért azt kéri az állampolgároktól, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon. "A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni" - figyelmeztet a police.hu.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com