Észak-Magyarország

Ózd - A hideg éjszakai időjárásnak köszönhetően ismét benépesült a hajléktalanoknak biztos helyet nyújtó József Attila úti épület Ózdon.
A nappali melegedő és az éjjeli menedékhely 100, az átmeneti szállás 98 százalékos kihasználtsággal működik. Az intézmény – saját költségvetéséből – napi egyszeri étkezést tud biztosítani a rászorulóknak.
Zsíros kenyeret és meleg teát kapnak a fedél nélkül élő ózdiak. Hétköznaponként reggel 8 órakor több, mint 50 rászoruló áll sorban reggelire várva. Többeknek évek óta ez jelenti a biztos táplálékot. Jene András részlegvezető megjegyezte: az elmúlt hetek újból feltöltötték a rendszert. Az átmeneti szálláson csupán két-három férőhely van, de hamarosan ez is meg fog telni. A nappali melegedő 50, az éjjeli menedékhely 16 főnek tud helyet biztosítani. Az átmeneti szálláson szintén ötvenen férnek el. A zsíros kenyeret és a meleg teát idén először október közepén fogyaszthatták el a rászorulók. Egy pályázati forrásnak köszönhetően decembertől ez délutánonként kiegészül két darab szendviccsel és újabb pohár teával is.
Jene András azt is hozzátette, hogy van egy másik pályázati forrás is, ami azt teszi lehetővé, hogy az utcán, közterületen illetve nem lakás céljára szolgáló helységekben élőket felderítse, segítse, és vissza integrálja őket az intézményi rendszerbe.
Tavaly négyen fagytak meg

Borsodban tavaly télen 15, az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén négy hajléktalan fagyott meg közterületen vagy fűtetlen lakásban. A legfiatalabb áldozat egy 37 éves miskolci férfi volt, a legidősebb egy 86 éves borsodnádasdi asszony. Bár az idei tél még nem kezdődött el, az elmúlt napokban már 3 fagyhalál is történt megyénkben.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com