a világból

Bocsánatot kért az oroszországi Csita város polgármestere azok után, hogy egy lakossági fórumon úgy fogalmazott, hogy a hajléktalankérdést csak a kilövési engedély birtokában lehet megoldani - írja az ukrán Korreszpondent hírportál. Anatolij Mihalev utólag buta tréfának nevezte a kiszólását.

Egy csütörtöki lakossági fórumon tették fel a szibériai város első emberének a kérdést, hogy miként kívánja megoldani a hajléktalanok problémáját, mire azt felelte, hogy "amíg a városi hatóságok nem kapják meg az ehhez szükséges kilövési engedélyt, ez a kérdés megoldhatatlan marad".Mihalev másnap bocsánatot kért mindazoktól, akik ezt a tréfának szánt mondatát szó szerint értelmezték. Hozzátette, hogy a város valóban nem tud mit kezdeni az otthontalanokkal, mivel még a törvényes igénylőknek sem képes lakást biztosítani. Riasztónak nevezte, hogy a hajléktalanok között egyre több a fiatal, aki a "békés" kéregetés helyett egyre többször vetemedik bűncselekmény elkövetésére, hogy fenntartsa magát. A kórházakba kerülő otthontalanok ellátására fordított költségek pedig a rendes adófizetők gyógyítása elől vonják el a szükséges eszközöket.

A polgármester szerint helyi szinten semmiképpen sem oldható meg ez a probléma, ahhoz ugyanis országos programra volna szükség.

- Független Hírügynökség -

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com