a világból

Lakcímváltozás be nem jelentése miatt került rács mögé egy hajléktalan az Egyesült Államokban: nem közölte a hatósággal, hogy elköltözött egy ipari szeméttartályból.

Az eset Új-Mexikó államban történt. A hajléktalan férfit korábban szexuális bűntettért börtönre ítélték. Szabadulása után szigorúan elrendelték, hogy mindig jelentse be lakhelyét, és tíz napon belül tudassa a hatósággal, ha az megváltozik. Ezt mulasztotta el, amikor a szeméttárolóból egy hajléktalanszállóra költözött. A rendőrség onnan vitte el.

A férfi azzal védekezik, hogy nincs teljesen tisztában a lakhely-bejelentési szabályokkal, ám a rendőrség szerint már többször figyelmeztették erre, mivel korábban is megszegte az előírást. A hajléktalan ezúttal akár esztendőkre is hajlékot kaphat: háromévi börtönbüntetésre ítélhetik, amiért harmadszor is elmulasztotta bejelenteni költözködését.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés


Időjárás BudapestInt.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com