Közép-Dunántúl

Sikeres a hajléktalanok munkába állítását, az átmeneti szállásokon kívüli elhelyezését segítő program Székesfehérváron. A kríziskezelő központ 35 fedél nélkülit vont be az Európai Unió támogatásával megvalósult projektbe.

 Zsabka Attila igazgató elmondta, hogy a program segítségével 19 - jövedelemmel rendelkező - hajléktalant "kiléptetettek" az átmeneti szállásokról és munkásszállón, illetve albérletben helyezték el őket. Lakhatásuk költségeinek kétharmadát a program pályázatán nyert forrásból finanszírozzák, egyharmadát az érintettek fizetik.

 A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett munkahely-támogatási projekt keretében 9 hajléktalan kapott állást, heten pedig saját maguk helyezkedtek el. A szociális munkások azt követően is tartják a kapcsolatot velük, hogy kikerültek a központ átmeneti szállásáról, és segítenek mindennapi problémáik megoldásában.

 A székesfehérvári kríziskezelő központ szálláshelyein - a férfi és női átmeneti szállón, az anyaotthonban, valamint az éjjeli menedékhelyen -127 otthontalan talál átmeneti fedelet.

 Szükség esetén a nappali melegedő átrendezésével további húsz ember töltheti el meleg helyen az éjszakákat, a krízisközpont udvarán levő, fűthető lakókonténerben pedig nyolcan találnak menedéket a hideg elől.

 Azzal a 120 hajléktalannal, akik a városszéli erdőkben "felépített" viskókban húzzák meg magukat, a krízisközpont utcai szociális szolgálata tartja a kapcsolatot. A szociális munkások rendszeresen felkeresik őket, s ha kell, segítenek megoldani a problémáikat.

 A hideg hónapok átvészelésében segíti őket a november elsején elinduló, úgynevezett teajárat, amely március végéig hétköznaponként 80 rászorulónak visz forró teát, szendvicset, takarót, meleg ruhát és szükség esetén gyógyszert.

 A hétvégeken pedig a krízisjárat munkatársai járják éjjel az utcákat, kutatnak a közterületeken, parkokban, kapualjakban a kihűléstől veszélyeztetett alvók után, és igyekeznek rábeszélni őket - több-kevesebb sikerrel - arra, hogy térjenek be az éjjeli menedékhelyre.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com