Közép-Dunántúl

A hó és a hideg miatt egyre több hajléktalan megy szállóra, ahol ilyenkor még az italfogyasztással is engedékenyebbek a dolgozók.
A zord időjárás miatt egyre kevesebb hajléktalan tölti szabad ég alatt az éjszakákat. A Jutasi úti otthon munkatársai igyekeznek minden eszközt bevetni, hogy a megnövekedett forgalom se okozzon problémákat. Belláné Kellner Hajnalkától megtudtuk, hogy az éjjeli menedékhely jelenleg félszáz fővel működik, de a nappali melegedőt és a népkonyhai szolgáltatást is többen veszik igénybe, mint szokták.

– Most azok is itt vannak, akikkel csak ritkán találkozunk idebenn, velük enyhébb időben az utcákat járó munkatársaink tartják a kapcsolatot. A szálló munkatársa hozzátette, ez az időszak a nagy forgalom miatt pénzügyileg is megterhelő az otthon számára. – A pénz az, amiből mindig kevés van, de ettől függetlenül igyekezünk mindenkit ellátni. Senkit nem küldünk el anélkül, hogy ételt, italt adnánk neki, a legrosszabb esetben konzervekkel próbálunk segíteni.

Belláné Kellner Hajnalka a szálló szabályzatában szereplő alkoholfogyasztási tilalom enyhítéséről is beszélt. – Sokkal toleránsabbak vagyunk, mint az lenni szokott. Aki nagyon sokat ivott, és úgy véljük, agresszívan viselkedhet a többiekkel, annak a bejáratnál levő építményben adunk szállást. Akiről viszont tudni lehet, hogy nem fog odabent problémákat okozni, beengedjük.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #3 Kardos 2009-12-21 10:05
jóvanna
Idézet
 
 
0 #2 Buzás Endre 2009-12-20 20:55
Drága Ádám :)

jogosultságod van a szerkesztésre, akkor miért nem élsz vele?
Idézet
 
 
0 #1 Kardos 2009-12-20 19:37
mondjuk a jutasi útból kiderül, h Veszprém
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com