Közép-Dunántúl

Megnyílt az első vidéki, hajléktalan embereknek munkahelyet biztosító mosoda Veszprémben, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Vanish „Foltmentes adomány” támogatásával hozott létre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) 2008-ban Budapesten létesítette első, hajléktalan embe­reket foglalkoztató mosodáját. Mindezt egy modellkísérlet részeként azzal a szándékkal, hogy amennyiben működőképesnek bizonyul az intézmény, újabb hasonló elven mű­ködő létesítményeket hoznak létre.

Mivel a Mosoly utcai mosoda átadása óta sikeresen működik, és folyamatosan 15 hajléktalan embernek biztosít mun­kát, a szervezet úgy dön­tött: a következő mosodát Veszprémben létesíti. Az átadott intézmény létrehozását a Vanish öt­millió forinttal támogatta. Emellett a termékeikkel is segítik a mosoda napi működését és a „Foltmentes adomány” kampányuk során összegyűlt ruhák ki­tisztítását.

Az első, vidéki hajléktalanokat foglalkoztató mosoda annyiban különbözik a budapesti intézménytől, hogy a környékbeli szegény családok számára is lehetőséget nyújt ruháik kimosására.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés


Időjárás BudapestInt.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com