a világból

A Szerbiai Máltai Szeretetszolgálat nagybecskereki központjában tegnap átadták a hajléktalanok menhelyének szánt Németországból kapott humanitárius segélyt. Az élelmiszert, édességet és tisztálkodási szereket tartalmazó húsz csomagot Stocker-Kecskeméty Hajnalka, a szeretetszolgálat alelnöke adta át Dragan Nedeljkovnak, a Vajdasági Kezdeményezés (Vojvođanska inicijativa) egyesület elnökének, amelynek köszönhetően január 6-án megnyílt a hajléktalanok nagybecskereki menhelye.

A Jugoszláv Máltai Szeretetszolgálat 1993-ban alakult meg Nagybecskereken. Három évek keresztül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyengette útjukat, majd 1996-ban ezt a szerepet a németek vették át. A rendszerváltás után tevékenységük könnyebb lett ugyan, de a gazdasági nehézségek továbbra is súlyosak, pedig közben elapadtak a külföldi támogatások.

A hajléktalanok menhelye az év eleje óta egy bérelt magánházban dolgozik. Jelenleg kilenc 34–84 év közötti lakója van, akik korábban vagonokban, pincékben, épületek romjai közt éltek. Felmérések szerint a városban mintegy harminc hajléktalan él. Mint ahogy Dragan Nedeljkovtól hallottuk, a befogadottak között volt olyan is, aki előtte három hónapig nem tisztálkodott. Ezért azt tervezik, hogy a meleg szoba és a rendszeres élelmezés mellett megpróbálják különböző programok segítségével ezeket az embereket visszaszoktatni arra az életmódra, amelyben a legtöbbjük korábban élt. A menhely működtetésére március 31-ig van anyagi háttér, de a Vajdasági Kezdeményezésben remélik, hogy sikerül támogatókat találni a folytatáshoz is.

Rovat(ok): Nagybecskerek, Belföld
Hozzászólások (0) Szóljon hozzá Ön is!
A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com