a világból

Egyre több fiatal vállalja homoszexualitását, mert a tévé azt sugallja neki, hogy elfogadják őt - aztán szülei kirakják az utcára; a New York-i fiatal hajléktalanoknak 20-40 százaléka meleg. Ezért kifejezetten a számukra nyit hajléktalanszállót Cindy Lauper, aki régóta a melegjogok szószólója. Cindy Lauper True Colors Residence néven nyit hajléktalanszállót New Yorkban, a tervek szerint 2011-től várnának meleg, pontosan leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LBGT) fiatalokat, 18 és 24 év közöttieket. Az énekesnő szerint komoly társadalmi probléma, hogy egyre több fiatal vállalja szexuális másságát, mert a tévé és a filmek azt sugallják neki, hogy el fogják fogadni őket - aztán viszont szüleik kirakják őket az utcára, vagy éppen ők döntenek úgy, hogy elmenekülnek otthonról.

Becslések szerint a 15-20 ezer fiatal New York-i hajléktalan 20-40 százaléka, 3-8 ezer ember homo- vagy biszexuális; a helyzetüket súlyosbítja, hogy a legtöbb hajléktalanszállón komoly előítéletekkel kell szembenézniük. Ráadásul ezek 21 éves korig fogadják be a hajléktalanokat, így a True Colors Residence által kínált plusz három év komoly segítség lehet. A Cindy Lauper alapítványa, a New York-i városháza illetékes osztálya és egyéb szponzorok által finanszírozott, 11 millió dolláros épület hatemeletes lesz, harminc stúdiólakással, közösségi terekkel, könyvtárral és számítógépteremmel. A lakók jövedelmüktől függő mértékű lakbért kell, hogy fizessenek.

A leginkább nyolcvanas évekbeli slágereiről, például a Girls Just Want To Have Funról ismert Cindy Lauper régóta a melegjogok aktív szószólója, számos rendezvényen vett részt a kilencvenes évektől. Egy interjúban elmondta, hogy gyerekkori barátairól és nővéréről sorra mind kiderült, hogy melegek, és azt gondolta, ő is olyan lesz, mint akiket szeret - ezért kifejezetten furcsán érezte magát, amikor el kellett mondania nekik, hogy heteroszexuális.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+2 #1 Buzás Endre 2010-04-09 07:36
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com