Vélemény

Koldus tetszik lenni? Nem? Bocs. Csak a topis nadrágjáról gondoltuk... Talán ott, az a nő. Ő már tuti, hogy az. Asszonyom, kap egy szórólapot. Reméljük, tud olvasni. Böngéssze végig ezt a tájékoztatást és ha egy mód van rá, tartsa magát hozzá. Ezután ugyanis ebben a városban szabályosan kell koldulnia! Mi rendőrök most felvilágosító kampányt tartunk. Mert nem úgy van az, hogy maga csak úgy odalibben a szép ruhás hölgyek, meg az elegáns urak elé és tartja a markát. Ez nagyon zavaró. Mi több, kellemetlen.

És a kapualjakban se tessék nézelődni. Főként csengetni ne próbáljon. Ez még zavaróbb. Nagyon csúnya magatartás, ha ilyet csinál. Álljon csak itt a fa mellett, vagy mondjuk itt, ennél a lépcsőnél. Egy árva szót ne szóljon, csak nézzen mélyen az arra járók szemébe. Lehet, hogy egy-két ficsúr majd azt képzelni, hogy ön, élemedett nénike létére friss kakaskahúst szeretne falatozni, de legtöbben meg fogják érteni az ön mélyen néző tekintetét. Lesz, aki a zsebébe nyúl és ad magának pár forintot. De legtöbben persze nem fognak adni. És ezen ne tessék csodálkozni.

Az, hogy önnek kedves néném, vagy ki a jó fenének szólítsam, ilyen ronda cipője van, roppant kínos e szép dunántúli város számára. A haja, bocsánat, de mint a vécé-kefe. És ez a petyhüdt ballonkabát! Vallja be, mikor volt utoljára a pucerájban? Gondoltam. Gondoltam, hogy sohanapján, kiskedden.

Szóval az lenne a legjobb, ha kijjebb kotródna az asszonyság az árvácskás, begóniás beltérről. Az emberek ilyenkor tavasszal már feltétlenül ki vannak éhezve valami esztétikus izére, és magácska nagyon rontja a képet. Na, fogja a szórólapot és tanuljon.

Az ember csendben elsírja magát. Hát ezt is megértük. A koldusok végre megtanulnak koldulni. Így kell, így kell ezt Európában.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com