a világból

Hawaiin egyre több a hajléktalan és az amerikai állam vezetői aggódnak, hogy a fedél nélküliek látványa elriaszthatja a turistákat. A megoldási javaslatok között szerepel, hogy repülőre teszik és a kontinensre küldik őket.

A hawaii vezetés komolyan fontolgatja, hogy repülőre teszi és az amerikai kontinensre küldi a legnyugatibb amerikai államban élő hajléktalanokat. - írja a Telegraph [1]

A főleg turizmusból élő állam hatóságai komolyan aggódnak, hogy az évről évre több hajléktalan látványa távol tarthatja a szigetekre érkező turistákat.

A felmérések szerint a szigeteken idén 15 százalékkal többen élnek az utcákon, strandokon mint egy évvel ezelőtt. A hawaii szenátus előtt több megoldási javaslat is van, többek között a hajléktalanok turistáktól távoli sátortáborba költöztetése, vagy olcsó támogatott bérlakások felépítése az államban, ahol a legdrágábbak a bérleti díjak egész Amerikában.

A hajléktalanokkal foglalkozó karitatív szervezetek ellenzik a kitoloncolást, ami szerintük a probléma eltusolása lenne, és középtávon sem jelentene megoldást. Arra is figyelmeztetnek, hogy sokan dönthetnek úgy az ingyen hazajegy hatására, hogy letesztelik a hawaii szociális rendszert.

A kételyek ellenére a hawaii szenátus minden bizonnyal meg fog szavazni egy 100 ezer dolláros költségvetésű hajléktalanrepülőjegy-próbaprogramot.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com