Közép-Dunántúl

Székesfehérvár - Rekordszámú taggal, tizenhét fővel kezdte meg munkáját az új gazdasági szakbizottság: a tagok éppenhogy elfértek a városházi nagyasztal körül.

Nehéz volt döntést hozni a Takarodó útra tervezett nappali melegedő és népkonyha kérdésében: a Sörház téren jelenleg nem lehet bővíteni az épületet, ám egy pályázat segítségével zöldmezős beruházásban lehetőség lenne a Takarodó úton kialakítani egy teljesen új épületet, melyhez ötven milliós támogatást lehetne igénybe venni. Az ülésen részt vevő Égi Tamás alpolgármester - és mások is - felvetették a kérdést, miként jut majd ki a város szélére a hajléktalan, hogy ebédet kapjon? A leendő épületben ugyanis csak napközben tartózkodhatnának, estére más megoldást kell találniuk. Ha valaki busszal tenné meg ezt a távolságot oda-vissza, az napi majd' hatszáz forintjába kerülne. Gyalog viszont valószínűleg nem mennek majd ki a Takarodó útra. Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője szerint biztos lenne emiatt valamennyi lemorzsolódás, ám tervezik egy kerékpáros program indítását, így a hajléktalanok biciklivel juthatnának el a népkonyhára és a melegedőre. A bizottság végül elhalasztotta a döntést, azt kell megvizsgálni, hogy a megnyert támogatás felhasználható-e esetleg egy más, belvároshoz közelebb eső telken történő építkezéshez, ám erre nagyon kicsi az esély.

 

Teljes cikk: http://fmh.hu/cimlapon/20101026_uj_bizottsag

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #1 Buzás Endre 2010-10-26 21:05
Ez igen, van ahol fontos szempontok kerülnek előtérbe.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com