a világból

Nem a közösségi alkalmazás működtetői, hanem egy hajléktalanügyi civil szervezet és egy agyafúrt reklámügynökség használja valami teljesen másra, mint amire eredetileg kitalálták. Úgy tűnik, a négymillió felhasználó és a kellő menőségfaktor már elég ahhoz, hogy a hajléktalanokon segítsenek a Foursquare-rel.

Nem tudjuk, hogy csinálják, de négymilliós közönségükkel ugyanakkora figyelmet kapnak, mint a százhúszszor akkora Facebook, vagy a még nagyobb Google. Természetesen a Foursqare-ről van szó, amelyről leírtuk, hogy csodával határos módon független maradt, azt, hogy nagyon gyorsan növekszik, meg azt, hogy ez még így is kevés, és azt, hogy a földi halandókat tulajdonképpen nem is igazán izgatja ez az egész földrajzihelyzet-dolog. Most egy sajátos, ötletes, de kérdéses hatásfokú kampány ügyén kerültek újra címlapra, amely azért is nagy dolog, mert ők ezért nem tettek semmit, csak hagyták, hogy pár kreatív felkapja őket. Történt ugyanis, hogy az Urban Ministries of Durham nevű észak-karolinai civil szervezet úgy döntött, legújabb, a hajléktalanok helyzetére figyelmeztető kampányát a Foursquare-re építi. Az alkalmazás közösségi, tehát bárki feltölthet rá új helyeket, amelyekbe aztán be lehet csekkolni és terjeszteni az ismerősök között.

 

Forrás: Foursquare

Ezt használja ki az UMD: a hajléktalanok „érdeklődésére” számon tartó területeket ezentúl megjelölik és becsekkolnak, amelyet a szervezetet követők rögtön látnak is. Ha megnézik, mi ez az egész, információkat kapnak a szervezetről és a támogatott ügyről. Ezentúl tehát egyetlen okostelefonos durhami sem lepődhet meg, ha fontos helyként feltüntetett üres épületet, lepusztult raktárt vagy elhagyatott építési területet talál, sőt, ha öntudatos civil, még be is jelentkezhet, mint látogató. A kampányt szervező McKinney ügynökség arra számít, hogy robbanásszerűen terjed majd el a mém híre felhasználók között, akik nem csak megosztják majd a helyeket, hanem beszélni is fognak a jelenségről.

Az egész természetesen elég nyomasztó, de ez nem hátrány: a cél éppen az, hogy zavarba hozza és feszengésre késztesse azokat, akik éppen egy önfeledt szórakozásra kitalált eszközzel szembesülnek azzal, hol is élnek a hajléktalanok valójában. Ha nem is robban akkorát az ötlet, egy pár önkéntest talán gyűjt az UMD-nek, és ez is nagy dolog lenne.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com