Közép-Dunántúl

Székesfehérvár - Tüdőszűrő busz érkezett csütörtökön a hajléktalanszállóhoz, ahol szociális munkásnak tanuló egyetemisták osztottak ételt a rászorulóknak.

A Máltai Szeretetszolgálat mobil tüdőszűrő állomása érkezett a fehérvári Kríziskezelő Központ Malom utcai részlegéhez, hogy az utcán élő hajléktalan emberek egészségi állapotát felmérjék. Száztizenöten vettek részt a programban, hosszú sor kígyózott már kora reggel is a busz előtt. A résztvevők egészségcsomagot kaptak, amely kekszet, konzervet és gyümölcsöket tartalmazott. Emellett a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Kara székesfehérvári kihelyezett tagozatának harmadéves szociális munkás hallgatói meleg ételt, teát és tejterméket osztottak.
- A tüdőszűréshez kapcsolódó munka következő szakaszában a fokozottan veszélyeztetett ellátottainkat munkatársaink rendszeresen felkeresik, segítik - mondta Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője. Itt már évek óta működik Az egészségesebb életért egészségmegőrző program, amelyet a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatásával pályázati forrásból valósítanak meg.
- A program alapvető célja a hajléktalanságban élő emberek egészségének megőrzése, az egészségkárosodás megelőzése, csökkentése. Ennek érdekében a téli krízis időszakban rendszeresen vitaminokhoz, gyümölcsökhöz juttatjuk ellátottainkat, különösen az utcán élőket, hogy szervezetük a hidegben fellépő betegségek ellen hatékonyabban tudjon védekezni - tette hozzá Zsabka Attila.

Sokan eljöttek, hosszú sor kígyózott a mobil szűrőállomás előtt (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

Sokan eljöttek, hosszú sor kígyózott a mobil szűrőállomás előtt (Fotó: Koppán Viktor Dávid)


A következő telefonszámot kell hívni, ha valaki jártában keltében ellátatlannak tűnő, segítségre szoruló hajléktalan embert lát az utcán Fejér megyében: Utcai szolgálat: 20-957-9410. Az értesítés alapján a szociális segítők intézkednek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com