a világból

A kemény télkezdet és a gazdasági válság miatt gyakorlatilag teltház van idén a hajléktalanszállókon Ausztriában, elsősorban a növekvő számú közép- és kelet-európai fedél nélküliek szorulnak az utcára - jelentette csütörtökön az osztrák közszolgálati rádió.

A közelmúltban 150-nel nőtt a kizárólag az Ausztrián kívüli európai uniós országok állampolgárai számára fenntartott szálláshelyek száma. Segélyszervezetek szerint így is még mintegy 100-150-en éjszakáznak romos épületekben vagy elhagyott vasúti kocsikban, főként közép- és kelet-európaiak, köztük magyarok. "(Idén) minden este nagyon sok embert kell elküldenünk. Különösen az elmúlt két-három hétben" - mondta Cecily Corti, az egyik intézmény vezetője az ORF-nek. A magyar, lengyel, román, szlovák és ukrán hajléktalanok "rohamának" véleménye szerint az az oka, hogy egyre nagyobb a szegénység ezekben az országokban.

Az osztrák állampolgároknak fenntartott 400 fővárosi szálláshely közül mintegy 340 foglalt. Az ország második legnagyobb városában Grazban teljes kihasználtsággal működnek a szükségszállások, állampolgárságtól függetlenül. Bécsben az elmúlt évben két olyan éjszakai szükségszállás is nyílt, ahol külföldiek kapnak fedelet a fejük fölé. Mindkettő egyházi fenntartású létesítmény. A fővárosban az önkormányzati hajléktalanszállásokat csak osztrák állampolgárok vagy olyanok vehetik igénybe, akik hosszabb ideig dolgoztak Ausztriában. Összesen 4750 férőhely van a bécsi hajléktalanszállásokon. Ezek nagyrészt tartós vagy átmeneti szálláshelyek, míg a felerészben civil forrásokból működő szükségszállások összesen 750 embert tudnak befogadni.

You have no rights to post comments
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com