Közép-Dunántúl

Pápa - A pápai hajléktalanszálló lakóinak idén is nagy élményt jelentett, hogy családias, baráti közösségben élhették át a karácsonyi ünnep meghitt hangulatát, és részesei lehettek az ajándékok kibontása nyújtotta izgalomnak, örömnek.
A szociális munkatársak és szakemberek minden évben szerveznek karácsonyi ünnepséget a hajléktalanok átmeneti szállásán élőknek, nem volt ez másként idén sem. Az Egyesített Szociális Intézmény Barát utcai épületének társalgójában házi süteményekkel, gyümölccsel, teával látták vendégül a gondozottakat a közös énekléssel, beszélgetéssel, valamint ajándékozással egybekötött összejövetelen. A megjelenteket Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője köszöntötte, aki rámutatott, hogy a hajléktalanoknak időnként egyszerre akár több krízissel is meg kell küzdeniük, és ehhez a már-már emberfeletti küzdelemhez nyújtanak segítő kezet a szociális szakemberek.

- Ünnepelni csak olyanokkal lehet, akiket szeretünk. Az ünnep akkor igazán ünnep, ha minden valódi, szívből fakadó, egyszerű és önfeledt - mondta el beszédében Horváthné Velniceru Krisztina szociális munkatárs, a rendezvény egyik szervezője.

A köszöntők, a felolvasás, a versmondás, az énekkari előadás, valamint a közös éneklés után kezdetét vette az ajándékozás.

- Az ellátottak élelmiszercsomagokat kaptak, amiket a Teréz Anya Szeretetszolgálat, Az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány, illetve az Egyesített Szociális Intézmény állított össze számukra. A hajléktalanszálló mindkét lakrészében és a krízisszállón is karácsonyfát állítanak a lakók, amiket saját maguk díszítenek fel - tette hozzá Velniceru Krisztina.

Pápán 1993 óta működik a hajléktalanok átmeneti szállása.

- Az átmeneti szállás húsz férőhelyes, ahol pillanatnyilag nincsen szabad hely. Téli időszakban, november elsejétől április utolsó napjáig egy hat férőhelyes időszakos szállót üzemeltetünk, ahol minden ágy foglalt. Ha a helyzet úgy kívánja befogadóképességünk bővíthető pótágyak elhelyezésével. Kisvárosi szinten szerencsére nagyon szolidnak mondható a hajléktalanok száma, ami kétségkívül a város szociális ellátórendszerének, és az abban nap mint nap dolgozó szakemberek eredményes munkájának köszönhető - mondta el Oláh Márta.

Az ünnepség szervezői és az azon közreműködők ez alkalommal sem feledkeztek meg a karácsony eredeti, igazi, szeretettel teli szellemiségéről, amit aznap hiánytalanul tovább is adtak, ezzel leírhatatlan örömöt szerezve az egybegyűlteknek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com