Közép-Dunántúl

Megtelt a veszprémi hajléktalanszálló. Körülbelül 20 százalékkal többen vannak itt, mint tavaly ilyenkor, de a városban még mindig több mint száz ember él az utcán. Naponta 110-120 ember látogatja a nappali melegedőt, ahol meleg ételt és az éjjeli menedéken pedig hideg vacsorát is kapnak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Befogadás Háza szakmai vezetője.

Szaller Péter szerint az is látszik, hogy a hajléktalanok egyre kevésbé tudnak kilépni rossz helyzetükből, mert nem találnak munkát.


Veszprémben és vonzáskörzetében még mindig több mint száz ember nem hajlandó szállóra menni, őket az utcai szolgálat látja el, a korábbi heti kettő helyett idén heti három alkalommal meleg teát kapnak.

A nappali melegedőn délelőtt fél kilenctől este hatig lehetnek a hajléktalanok, az éjjeli menedékhelyen pedig este hat órától reggel nyolcig tartózkodhatnak, moshatnak és fürödhetnek is. Vagyis Veszprémben szinte a nap huszonnégy órájában helyet adnak a fedél nélkülieknek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com