Közép-Dunántúl

Dunaújváros - A tavalyival közel azonos összeget, 69 millió forintot szavazott meg a közgyűlés a hajléktalanellátásra. A Kandó téri központ még nem üzemel.

Az új hajléktalan szálló ünnepélyes avatása, tavaly év vége óta üresen áll. A közgyűlés már a működés feltételeit is biztosította, hiszen elfogadta az ellátás keretösszegét, amelyből idén gazdálkodhat a működtető, vagyis az Útkeresés Segítő Szolgálat.

A Kandó téri telephelyen kevesebb férőhellyel - az eddigi 45 helyett 29-el - indul majd a hajléktalanok átmeneti otthona. Az éjjeli menedékhelyen továbbra is 45 fedél nélküli kaphat szállást éjszakára, a nappali melegedő viszont a korábbi 50 helyett csak 30 embert tud fogadni - a spórolás ezen a területen is önkormányzati elvárás volt. A Papírgyári úton tavaly fizetnie kellett a szolgálatnak az épület bérleti díját, valamint a közüzemi költségeket. Idénre csökkentek a férőhelyek, álláshelyet is megszüntettek (ami 5 millió 800 ezer forint megtakarítást hoz), a közüzemi díjakat és az új telephely plusz kiadásait viszont fel kell vállalnia az Útkeresés Segítő Szolgálatnak.


 

A megszavazott 69 millió 195 ezer forintot a közgyűlés megtoldotta 1 millió 853 ezer forinttal, amire az átköltözéshez van szükség. Ez utóbbiból fedezi a szolgálat a létszámcsökkentés egyszeri kiadásait, a szállítási költségeket, az elektromos felülvizsgálatot, a szelektív hulladékgyűjtők telepítését, valamint félipari mosó- és szárítógépet isvásárol az új szállónak.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com