Közép-Dunántúl

Szombathelyen új krízisautót kaptak az önkormányzattól a hajléktalanokat segítő utcai szolgálat szakemberei, akiknek kétszer annyi munkájuk van a mostani hidegben.


A hajléktalanokat ellátó Savaria Rehab-Team Kft. eddig egy kilencéves gépjárművel járta az utcákat, most azonban a szombathelyi önkormányzat támogatásával egy újabb autót állítottak munkába. Az új krízisautó, mely mindig fel van szerelve legalább két takaróval, meleg teával, gyógyszerrel, négy szociális munkással reggel fél nyolctól este tízig segíti az utcán élőket.

A mintegy 250 szombathelyi hajléktalan többségét sikerült rábeszélni az elmúlt napokban, hogy legalább az éjszakát töltsék a szállón. Mindössze három ember ragaszkodott az utcai élethez, de róluk is tudnak, folyamatosan ellenőrzik és segítik őket – ahogyan a nem hajléktalan rászorulókat is. Több családhoz juttattak el például tűzifát, de sok minden más is jól jönne. A krízisidőszakban nagy szükség van például takaróra, s mivel a segítő munkában többnyire férfiak vesznek rész, férfiruhára is, mondta Szabó Tibor utcai szociális koordinátor.

Többen ajánlottak fel tüzelőt, sőt, volt olyan, aki névtelenül nyolcvan kilogramm vadhúst küldött a hajléktalan szállónak.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com