Közép-Dunántúl

Veszprém - Az időjárási előrejelzések szerint a hét végén már igazi hideg időre, néhol havas esőre is lehet számítani, a rendőrség és a hajléktalanokat segítő szervezetek is felkészültek erős lehűlésre.

 

 

A megyei főkapitányság az időjárás hidegre fordulásával kiemelt figyelmet fordít a közterületeken élő hajléktalan személyeket fenyegető veszélyhelyzetekre, azok elhárítására. A kihűlés megelőzése érdekében a szolgálatot teljesítő rendőrök haladéktalanul gondoskodnak a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalanok elszállíttatásáról, adott esetben felvilágosítást adnak a karitatív szervezetek szolgáltatásairól és elérhetőségeiről. A rendőrség együttműködik többek között az önkormányzatokkal, a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, a polgárőr egyesületekkel. A hideg nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem megfelelőek. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a karitatív szervezetekkel közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házának intézményvezetője arról tájékoztatott, hogy az intézmény nappali melegedője november elsejétől már reggel fél kilenctől nyitva lesz. Így a nappali melegedő, ami délután hatig, illetve az éjjeli menedékhely, ami hattól reggel nyolcig működik tulajdonképpen 24 órán keresztül elérhető a rászorulók számára. Szaller Péter szólt arról is, hogy fokozzák az utcai szolgálat aktivitását, a telefonos bejelentésekre gyorsabban tudnak reagálni. November 5-től kezdi meg működését az úgynevezett alacsony küszöbű ellátás, amit általában azok vesznek igénybe, akik vagy alkoholos állapotúk miatt nem mehetnek be, vagy nem akarnak bemenni az éjjeli menedékhelyre; tavaly 20-25 személy vette igénybe ezt a szolgáltatást. Az intézményvezető elmondta, hogy az éjjeli menedékhelyen 42 személyt tudnak befogadni, de a férőhelyek számát 62-re tudják bővíteni, sőt hosszan tartó, komolyabb lehűlés esetén még további rászorulókat s be tudnak fogadni.

A rendőrség kéri, hogy aki tud olyan emberről, akit akármilyen okból kihűlés veszélyeztethet, kérjük, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy a 112-es telefonszámokon, vagy jelezzék a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak, segélyszolgálatoknak.

Az ORFK tájékoztatása szerint az elmúlt télen az időjárás következtében tizenketten életüket vesztették életüket az országban.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com