Közép-Dunántúl

A farkasordító hideg és a rendkívüli havazás sem okozott problémát a télen a pápai hajléktalan-ellátásban.

Oláh Márta, a pápai Gondozási Központ vezetője elmondta, Pápán 1993 óta működik a hajléktalanok átmeneti szállása, a Gondozási Központ pedig 2006 óta krízisszállót is üzemeltet a téli időszakban.

- Kisvárosi szinten szerencsére régóta nagyon szolidnak mondható Pápán a hajléktalanok száma, ami kétségkívül a város jól működő szociális ellátórendszerének, és az abban naponta dolgozó szakemberek professzionális, eredményes munkájának köszönhető - fogalmazott Oláh Márta.


A város jól működő szociális rendszerének hála az idei tél sem okozott gondot a pápai hajléktalan-ellátásban. A képen Kovács József (Fotó: Polgár Tibor)

A városban működő átmeneti szállás húsz személyes, itt szinte állandóan telt ház van. Emellett november elsejétől április utolsó napjáig egy hat személyt befogadni képes időszakos krízisszálló is a fedél nélküli emberek rendelkezésére áll. A krízisszálló legfőbb célja a köztéri fagyhalál megelőzése, és ha a helyzet úgy kívánja, a befogadóképessége  az átmeneti hajléktalanszállóhoz hasonlóan  pótágyakkal is bővíthető.

- Mindenki számára találunk elhelyezési lehetőséget, Pápán senki nem marad az utcán - hangsúlyozta kérdésünkre a Gondozási Központ vezetője.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com