Közép-Dunántúl

Aludobozvisszaváltó-automatát telepített egy újrahasznosítással foglalkozó vállalkozás a tatabányai hajléktalanokat ellátó Utcai Szociális Segítők Egyesületének nappali melegedőjébe , és egy hónapig a szokásos beváltási ár dupláját fizeti ki az ott leadott dobozokért.

 A cég az akció után is mintegy 25 százalékkal többet fizet dobozokért. Az automaták felállításával a hajléktalan emberek legális jövedelemhez és feladathoz jutnak, megismerik az egyesületet, és közelebb kerülnek a segítséget nyújtó programokhoz.

Az összegyűjtött dobozokért a gép blokkot ad, ezt a melegedőben dolgozó munkatársaknál pénzre lehet váltani. Aki úgy érzi, hogy nem tudja "megfogni a pénzt", akár harminc napig is gyűjtheti a blokkokat.

Tatabányán 2012-ben 536 hajléktalan embert tartottak számon, közülük 207-nek volt rendszeresen kapcsolata az intézménnyel.

A Returpack Kft. az országban több mint kétszáz helyen állított fel automatákat, ezek 2012-ben kétezer tonna aludobozt gyűjtöttek be, miközben a sörgyárak évente tízezer tonnát bocsátanak ki.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #1 slopper 2013-05-19 16:45
Budapesten is több helyen telepítettek ilyet, többek között a Menedékház Alapítvány Nappali Melegedőjébe is.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com