Közép-Dunántúl

Négy fiatal megtámadott egy hajléktalant kedden este Fehérváron. A férfit megrugdosták, majd elvették az aznap összekoldult pénzét. A székesfehérvári rendőrök még az este elfogtak közülük hármat, míg negyedik társukat szerdán reggel állították el. A mentőkhöz egy férfi telefonált be kedden késő este, aki szemtanúja volt a bűncselekménynek, és a hajléktalanhoz segítséget hívott. A rendőröket a mentők értesítették a történtekről.

Az adatgyűjtések és vallomások alapján körvonalazódott, négy fiatal – három fiatalkorú és egy gyermekkorú fiú – csupán heccből úgy döntött, megtámad egy hajléktalant. Az 57 éves férfi a székesfehérvári Skála Áruház felől – ahol aznap koldult - tartott vissza a Sörház téri hajléktalanszállóra este kilenc óra körül, amikor az Ősz utcában rátámadt négy fiatal. Rugdalni kezdték, minek folytán a földre került, majd elvették a nála lévő, aznap összekoldult pénzét, és a nála lévő egy doboz cigarettát. Majd a bűncselekményt követően gyalogosan távoztak. A sértett a támadás során zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a fehérvári járőrök a helyszín közelében elfogtak két 15 éves és egy 13 éves fiút, majd bevitték őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Ott a két idősebbet gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd ezt követően őrizetbe vették őket. A gyermekkorú személyt elszámoltatását követően a rendőrök hazaszállították. Életkora miatt ő nem büntethető.

A fiúk vallomása alapján ma reggel a fehérvári gyermekotthonból került előállításra a negyedik tettes. A nyomozók a 16 éves fiút szintén gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, majd őt is őrizetbe vették. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettel gyanúsítja mind a három fiatalkorút és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Az előzetes tárgyalás az év utolsó napján lesz a Székesfehérvári Városi Bíróságon.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #5 Evettke56 2011-09-23 19:58
Ez az a kategória, amikor a kutya harap meg egy póstás az nem hír, fordítva igen! Arról miért nem esik szó /legalább néha/ amikor hajléktalan támadja meg a szocmunkást, komoly fizikai és lelki sérülést okozva. Nekünk ezt el kell viselnünk, munkaköri előírás, értünk ki áll ki? Mikor kapott egy ilyen eset sajtónyilvánoss ágot? Mindenki nézzen tükörbe- ha bír/ és ne legyen álszerény:))))) ))
Idézet
 
 
0 #4 Buzás Endre 2011-09-11 20:33
Kedves Erik

A körzeti megbízotthoz lehet bemenni és bejelenteni az ilyen eseteket, én azt tapasztalom a hatékony tud lenni.

Üdv
Buzás Endre
Idézet
 
 
0 #3 Erik 2011-09-09 23:54
Az én szomszédom a 4-ik emeletről krumplival dobálja az utcán közlekedő emberek közül azokat, akiket rosszul öltözöttnek, illetve hajléktalannak ítél meg. Ezt már igen régen teszi, sőt olykor a felesége segítségével. Nem tudom, történt e már valami jóvátehetetlen, de ilyen magasról akár haláleset is történhet. Én két alkalommal láttam amint ezt tették nevetgélve. Amikor ezt szóvá tettem neki, nem is tagadta, sőt tőle tudom, hogy ezt már igen régen műveli. Mit tudok tenni, illetve hogyan tudom bizonyítani, mi történik e közvetlen közelemben. Idős ember vagyok. Ez a fiatal férfi vagy a felesége bármikor engem is megtámadhat. Szörnyű, hogy erre nevelik bizonyára majd ma még kisgyermeküket. Mit tehetek? Lehet, hogy már meg is öltek valakit. Nagyon kérem, minél előbbi válaszát!
Idézet
 
 
0 #2 Buzás Endre 2010-01-01 11:53
Kedves Alíz

Kívánok neked nagyon boldog új évet, és kívánom maradjon meg az emberekhez való viszonyulásod míg csak élsz.

Buzás Endre
Idézet
 
 
+3 #1 bukovinszky aliz 2009-12-31 11:08
szerintem a hajléktalanok ugyan ojan emberek minz mi ezért ha lehetne én és a családom befogadnánk öt keresnénk neki egy rendes munkát adnánk neki ételt italt fűrdene minden nap és tisztaságba lenne
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com