Közép-Dunántúl

Éjszakára megtelik a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ. Már pótszivacsokat is bevetnek, hogy aki kéri, melegben tölthesse az éjszakát. Székesfehérváron csaknem 400 hajléktalan él, 150-en az utcán, vagy a városszéli sátrakban. A szociális munkások mindenkit próbálnak rábeszélni, hogy menjen éjszakára szállóra, ott ugyanis meleg van és figyeli őket orvos.

Fával fűti a nejlonsátrat az egyik hajléktalancsalád. A kályhán rotyog az ebéd, a maradékból pedig a kutyának is jut. A baj csak az, hogy az asszony beteg.


A székesfehérvári szociális munkások becslése szerint 80-90 hajléktalan élhet ehhez hasonló sátrakban a város körül. Próbálnak mindenkit behívni a szállóra, de sokakat hiába.

„Télen az utcán élőket fokozatosan figyeljük, ők ki vannak téve a veszélynek. Itt például berendezkedtek, fűtenek, csak azok vannak veszélyben, akik egyedül vannak” – mondta Giczi Tamás szociális munkás.

Az idei télen három bála takarót osztottak szét. Az utcán az élelem és a forró tea mellett erre van a legnagyobb szükség. A Kríziskezelő Központ megtelt, ezért megnyitottak egy másik lakókonténert is.

„Az emberek a melegben azért el tudnak lenni. Zuhanyozni tudnak és gyakorlatilag az éjszakai alvásról szól, pihenésről. Hogy nem a hidegben kell kint tölteniük az éjszakát” – mondta Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője.

Lemosható és műbőr - ezzel még tovább bővíthető a férőhely. A szociális munkások szerint így mindenkinek helyet tudnak adni, igaz már csak a folyósón, viszont meleg radiátor mellett.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com