Közép-Dunántúl

Székesfehérvár - Oláh Pálnak tulajdonképpen szerencséje volt. Az Ősz utcai bank közelében kéregetett, amikor négy fiatal megtámadta. Könnyen sérült, de a mentők kórházba vitték. Nem Oláh Pál volt az első hajléktalan, akit a megyeszékhelyen megtámadtak, kifosztottak. Még 2002. februárjában egy Ősz utcai kapualjban arra ébredt egy hajléktalan, hogy ég a ruhája, a haja. Máskor a pénzéért vertek halálra egy férfit, a támadója akkor 17 éves volt, két év börtönbüntetetést kapott.

- A gyomromba öklöztek, megrugdostak-  a férfi a forgalmas áruház mellett tartja kezében a kalapját, abba dobnak bele százasokat, kétszázasokat a járókelők. - Elvették a pénzemet. Az egyik rendesebb volt, ő nem bántott, kihívta a mentőket.

A férfi csendesen kéreget

A férfi csendben kéreget az üzlet kirakata előtt, nem bántják, mindig kerül forint a kalapjába

 Az 58 éves férfi a tizennyolc utcán  töltött esztendő tapasztalásával lassan, csendben beszél  önmagáról. Nem sérült súlyosan, mondja, de azt is elmeséli, hogy régen volt otthona, de befogadta a rokonokat, akik nem fizették a  költségeket, eladósodott. A lakást kellett feladnia a tartozás fejében. Akkoriban pedig még dolgozott is a gázgyárnál, majd maszeknál, azóta se otthona, se munkája.
- Az emberek nem szoktak bántani,  nem is szólnak meg - folytatja csendben, miközben elteszi a pénzt és megengedi, hogy készítsünk róla egy fotót.  Nem  hagy a kalapban forintokat, abból akár ki is vehetik. A Sörház térre is be szokott menni néha, az utcai munkásokkal pedig már megbeszélte, hogy megpróbálják elintézni neki a nyugdíjat, hátha lehet majd valamilyen jövedelme, mert semmi nincs.
- Annyi pénzt össze tudok szedni naponta, hogy veszek magamnak ételt - elárulja, mekkora az összeg, de megbeszéljük, nem írom meg. -  Ruhát is veszek, ha kell, de kapok a Krízistől is. Az  emberek ételt is adnak, elfogadom.
Nem Oláh Pál volt az első hajléktalan, akit a megyeszékhelyen megtámadtak, kifosztottak. Még 2002. februárjában egy Ősz utcai kapualjban arra ébredt egy hajléktalan, hogy ég a ruhája, a haja. A fővárosi Szent István Kórház égési osztályán a férfin több műtet is végrehajtottak, de végül belehalt sérüléseibe.
- Volt még egy brutális támadás a megyeszékhelyen - kutat az emlékezetében  R. Szabó Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. - A Tobak utcában  a pénzéért vertek halálra egy hajléktalan férfit, a támadója  akkor 17 éves volt, két év  börtönbüntetetést kapott.
A  tavaly, december  29-én, kedden este  megtámadott, megvert   Oláh Pál  a Sörház téri menhelyre igyekezett, amikor a négy fiatal megtámadta. Az egyik közülük gyeremkkorú, őt nem lehet felelősségre vonni, pedig valószínűleg nem csupán szemlélő lehetett a  támadásnál. A másik három fiatalt  előzetes letartóztatásba vették, ellenük  csoportos rablás miatt folyik eljárás, a bűncselekmény büntetési tétele háromtól nyolc évig terjedő börtön lehet. 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com