Közép-Dunántúl

A hajléktalanok első vidéki komplex szociális centruma Veszprémben létesült - mondta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke szerdán Veszprémben, az új ellátóközpont avatóján. Sok helyütt "ott vagyunk" az országban, számos részfeladatot elvégzünk, de "komplex szociális ellátócentrum a mi szervezésünkben elsőként most Veszprémben jött létre" - hangsúlyozta Kozma atya.

"A kapunk tárva, a szívünk még inkább" - fogalmazott a szeretetszolgálat elnöke, Hangsúlyozta, hogy a veszprémi centrum "egyedi és rendkívüli", ugyanis közvetlenül mellette van a hajléktalanok szállója és orvosi rendelője, a szegénykonyha, de a közelben található a szociális munkásokat képző főiskola is, amellyel megállapodást kötöttek gyakorlati képzésre.

 Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arra utalt, hogy a hajléktalanok az új centrumában az emberek fürdeni tudnak, ruhát mosni és szárítani, pihenni, de van poggyászmegőrző is, s a létesítmény télen krízismenhelyként is működik.

Porga Gyula, Veszprém fideszes alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy másfél éve átadták a szeretetszolgálatnak a városi hajléktalanellátást, ugyanakkor az önkormányzat évente 60 millió forintot biztosít erre a célra. Jó döntést hoztak, mert a szeretetszolgálat magas színvonalon látja el ezt a nemes feladatot - mondta.

Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: a 450 négyzetméter alapterületű centrum kialakítása csaknem 45 millió forintba került; 20 millióért vették az épületet, 18 millióba került az átalakítás, s mintegy 4-5 milliót költöttek eszközökre, elsősorban az új mosoda berendezésére. Hangsúlyozta, hogy a mosodát a városban élő szegény családok is igénybe vehetik.

Tájékoztatása szerint Veszprémben 110 hajléktalan kap "intézeti ellátást", s mintegy 150-en pedig még "kint vannak az utcákon", illetve házakba húzódnak be.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com