Közép-Dunántúl

Megnyílt az első vidéki, hajléktalan embereknek munkahelyet biztosító mosoda Veszprémben, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Vanish „Foltmentes adomány” támogatásával hozott létre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) 2008-ban Budapesten létesítette első, hajléktalan embe­reket foglalkoztató mosodáját. Mindezt egy modellkísérlet részeként azzal a szándékkal, hogy amennyiben működőképesnek bizonyul az intézmény, újabb hasonló elven mű­ködő létesítményeket hoznak létre.

Mivel a Mosoly utcai mosoda átadása óta sikeresen működik, és folyamatosan 15 hajléktalan embernek biztosít mun­kát, a szervezet úgy dön­tött: a következő mosodát Veszprémben létesíti. Az átadott intézmény létrehozását a Vanish öt­millió forinttal támogatta. Emellett a termékeikkel is segítik a mosoda napi működését és a „Foltmentes adomány” kampányuk során összegyűlt ruhák ki­tisztítását.

Az első, vidéki hajléktalanokat foglalkoztató mosoda annyiban különbözik a budapesti intézménytől, hogy a környékbeli szegény családok számára is lehetőséget nyújt ruháik kimosására.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com