Közép-Dunántúl

Alig kezdte meg működését a Ráchegy Szálló Székesfehérváron, a környéken élők szerint máris tarthatatlanná vált a helyzet. A Köfém lakótelepről egyre többen szeretnének elköltözni a hajléktalanok miatt. A város beleegyezése nélkül jött létre az új hajléktalanszálló, 3 ezer ember tiltakozása ellenére. Az emberek nem érzik biztonságban magukat, zaklatják őket a hajléktalanok, kéregetnek, a napokban hárman a gyógyszertárban is loptak. Olyanok is szeretnének elköltözni a telepről, akik a kezdetektől ott élnek, ám még áron alul sem tudnak a lakásoktól megszabadulni - mondta a Független Hírügynökségnek Dienesné Fluck Györgyi, a Köfém lakótelep önkormányzati képviselője.

Azt mondja a képviselő: tudomása szerint nem laknak még sokan a szállóban, de volt már rá példa, hogy ingyenes ebédosztáskor sok hajléktalan özönlötte el a telepet.

A Ráchegy Szálló épületét úgy adta el az önkormányzat, hogy szociális intézmény nem működhet benne, mégis 150 férőhelyes hajléktalan átmeneti szállást alakított ki benne egy budapesti alapítvány. A városban a hajléktalanok ellátása megoldott, 60 millió forintból nappali melegedő és szociális konyha épül meg ebben az évben. A város többször fellebbezett a működési engedély ellen az illetékes hatóságnál, de végül megállapodás született az üzemeltető és az önkormányzat között, február 28-án. A környéken nem árulnak alkoholt, a szállóban beléptetőrendszert építettek ki, és csak olyanok lakhatnak ott, akik havi 10 ezer forintot ki tudnak fizetni. Ezután nyitották meg a szállót.

A környéken élők most azt szeretnék elérni, hogy erősítse meg a város a közvilágítást, és legyen 24 órás járőrszolgálat a lakótelepen.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #2 Buzás Endre 2010-03-26 18:19
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁdá m Te egy mekkora ....... vagy, ez nagyon jó és mint ha itt lenne ebben a para országban :)
Idézet
 
 
+4 #1 Kardos 2010-03-26 11:01
erről az a south park rész jut az eszembe:

The night of the living homeless

[youtube][censored]://[censored].youtube.com/watch?v=FlBtlDj-ARE[/youtube]

:DDDD
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com