Közép-Dunántúl

A Papírgyári úti önkormányzati szállóról a Kandó térre, egy vadonatúj, korszerű ellátást nyújtó épületbe költözhetnek ez év végén a hajléktalanok. Az építési munkákat a FEJÉRDUNA-ÉP Építőipari Kft. végzi - ők nyerték el ugyanis a munkát a másodszorra kiírt közbeszerzési eljárás során. Az átépítés határideje szeptember 30. - mondta el Kissné Fekete Éva.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője hozzátette: az építési munkák befejezése után még időt vesz igénybe az ingatlan felszerelése, bebútorozása - éppen ezért a pályázati program határideje november 30. Decemberben azonban már beköltözhetnek az épületbe a hajléktalanok.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat sikeresen pályázott a Hajléktalan Ellátó Centrumba tervezett ellátások működtetéséhez szükséges eszközökre is - tudtuk meg Kissné Fekete Évától. A Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatán ugyanis 1 millió 945 ezer forint támogatást nyert az intézmény. Ezt az összeget bútorokra, ágyakra és mosógépre költik.

A pályázaton elnyert pénzkeret szűkösnek bizonyult, éppen ezért a városnak 15,5 millió forinttal meg kellett toldania a rendelkezésre álló összeget. A közgyűlés nemrégiben döntött, biztosították az átépítéshez szükséges plusz forrást.

A Kandó téri épületben 45 férőhelyes éjjeli menedékhely, 29 fős átmeneti otthon és 30 fős nappali melegedő kap helyet. A cél az, hogy a hajléktalanok szükségleteihez és problémáihoz igazodó, korszerű és hatékony szociális szolgáltató centrum jöjjön létre - fogalmazott a szolgálat vezetője.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com