Közép-Dunántúl

Csütörtökön délután a Vasmű út egyik parkos részén két elfekvő férfire lett figyelmes egy járókelő. A helyszínre kért segítség mindkét férfi esetében már csak a halál beálltát tudta konstatálni. Móron még időben egy padon ücsörgő férfit szállítottak melegedőbe. Télen a kellő figyelem életet menthet!

Sajnos már nem lehetett segíteni Dunaújvárosban azon a két férfin, akiket egy parkos területen talált egy arra járó gyalogos. A két férfi halálát vélhetően kihűlés okozta. Egyikőjük személyazonosságát sikerült megállapítani. Az 56 éves hajléktalan mellett feltehetően ugyancsak hajléktalan társa feküdt. Az ő személyazonossága egyelőre nem ismert.

Móron péntekre virradó hajnalban rendőr járőrök vették észre, hogy a Szent István téren az egyik padon üldögél egy férfi. A helybéli hajléktalant az életét veszélyeztető hideg ellen a hajléktalan szállóra vitték, ahol gondoskodtak róla.

Fejér megye rendőrsége a hideg időre, az éjszakai fagyokra tekintettel kiemelt figyelmet fordít a közterületeken elfekvő személyek testi épségére, a kihűléses halálesetek elkerülésére. Ennek érdekében a rendőrség a lakosság segítségét is kéri. Aki elfekvő, üldögélő személyt észlel, főként sötétedés után a települések közterületein, jelezze a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívó számain, hogy munkatársaink intézkedni tudjanak. Kollégáink kapcsolatban vannak a megyében működő utcai segítő szolgálatokkal, hajléktalan szállókkal, melegedőkkel, így hatékonyan tudnak intézkedni a közterületen, a kihűlés veszélyének kitett embertársaink érdekében.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com