Közép-Dunántúl

Életet mentettek a tatai rendőrök. Egy hajléktalant szállíttattak kórházba. Az utcán feküdt magatehetetlenül, mikor a késő esti órákban rátaláltak a járőrök. Ha nem jött volna időben a segítség, reggelre megfagyott volna.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök fokozottan figyelnek az utcán élőkre. Napi feladatuk, hogy a hajléktalanok által látogatott helyeket visszatérően ellenőrizzék, s ha szükséges gondoskodjanak védelmükről. A Rendőrség elsősorban azt szeretné megelőzni, hogy a hajléktalanok bűncselekmények áldozataivá váljanak, illetve, hogy a fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek, vagy esetleges fertőző betegség esetén veszélyeztessék környezetüket.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatos kapcsolatot tart fenn a területileg illetékes krízisközpontokkal, így szükség esetén azonnal értesíteni tudja a diszpécserszolgálatot. Előfordulhat ugyanis olyan eset, hogy a hajléktalan nem ismeri a környéket, vagy nincs pénze, eszköze, hogy eljusson a legközelebbi menhelyre. Amennyiben a rendőrök hajléktalannal találkoznak, kötelesek tájékoztatni őket, hol találnak melegedőt, betegség vagy sérülés észlelése esetén pedig mentőt hívnak hozzájuk.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri, hogy a tél közeledtével tanúsítsanak fokozottabb figyelmet embertársaik iránt. Főként az utcán élők vannak kitéve a kihűlés veszélyének, de a lakókörnyezetben előfordulhatnak olyanok is, akik nehéz anyagi körülmények között élnek és nincs pénzük tüzelőre. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, kérjük hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy kollégáink értesíteni tudják a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthassanak a bajba jutottaknak.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com