Közép-Magyarország

A fővárosban már csak 30-40 szabad hely van a hajléktalanszállókon - ezzel szemben az utcán körülbelül 1500-an éjszakáznak- mondta el Matlári Ferenc a Menhely Alapítvány munkatársa a 180 percben.
 

Hallgassa meg!

Egy átlagos téli napon, amikor jellemzően a menhelyek kihasználtsága százszázalékos, körülbelül még 1500 ember lehet Budapest közterületein, azaz még ennyi helyre lenne szükség, ha minden embernek ágyat szeretnénk adni - mondta el Matlári Ferenc a Menhely Alapítvány munkatársa az MR1-Kossuth Rádióban.

Ezt nem feltétlenül úgy kell megoldani, hogy további menhelyeket kell nyitni, nagyon sok embert, aki most hajléktalan-ellátást vesz igénybe, „ki lehetne forgatni” szociális bérlakásokba, hiszen ők képesek lennének arra, hogy fenntartsanak egy ilyet – hangsúlyozta a szakember  Az átmeneti szállókon, tehát az eggyel magasabb komfortfokozatú hajléktalanellátó intézményekben nagyon sok olyan ember van, aki talán még nem is járta meg utcát, hanem felülről pottyant be a rendszerbe, és egy kis támogatással képes lenne az önálló életvitelre. Ez a megoldás egyébként olcsóbb lenne az alapítványnak is - hívta fel a figyelmet Matlári.

A segítségre szorulók egyébként országszerte a folyamatosan működő és bármikor hívható diszpécserszolgálatokon jelentkezhetnek, Budapesten ez a Menhely Alapítványt jelenti. Aki olyan embert lát az utcán, akiről azt gondolja, hogy segítségre van szüksége, hívhatja ezeket a számokat, a fővárosban a 338-4186-ot.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com