Közép-Magyarország

Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport elnök asszonya magánemberként is fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, és ezt az általa vezetett vállalatcsoport tevékenységébe is átülteti. Most karácsony előtt hajléktalan családoknak és beteg gyerekeknek szereztek örömet - mondja dr. Boross Norbert, a cég kommunikációs igazgatója.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport minden évben igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony szép és emlékezetes ünnep legyen azok számára is, akiknek a hétköznapok inkább a lemondásról szólnak. Az idén december 19-én karácsonyi ebéddel és ajándékokkal leptük meg a békásmegyeri Családok Átmeneti Otthona lakóit. Az intézményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tartja fenn, hogy az átmenetileg vagy tartósan fedél nélkül maradt családok együtt élhessenek, és felkészülhessenek az önálló életvitelre. Az otthont igénybe vevő kilenc család számára - bár térítési díj nincs - gyermekeik ellátása, fejlesztése gyakran erőn felüli feladat. Azt hiszem, sikerült örömet szereznünk az ünnepi menüvel. Mintegy 200 adag ebédet készítettünk: halászlét, rántott halat, gesztenyetortát és narancsot kapott mindenki. A gyerekeknek külön, személyre szóló ajándékkal is készültünk. De ők is megleptek minket: A kis gyufaáruslány című meséből adtak elő részletet. Megható volt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nem csak ebben az otthonban gondoskodik a hajléktalanokról. Krízismenhelyeket, háziorvosi és mozgó rendelőket, ápolási otthont tartanak fenn. A Déli pályaudvar mellett pedig most alakítják ki második hajléktalancentrumukat. Itt is számíthatnak az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport támogatására?

 

Természetesen. Együttműködünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. Ők nemrég a Fővárosi Gázművektől két 500 négyzetméteres épülethez jutottak, ahol egy 30 ágyas lábadozót, azaz ápolási otthont alakítottak ki. Az ingatlan felújításához mi is hozzájárulunk: megoldottuk a festést, mázolást, a melegvíz-szolgáltatást, kicseréltük a működésképtelen gázkonvektorokat. És ez még nem minden. A centrum működtetését is támogatjuk. Itt ugyanis a szociális ellátás mellett egészségügyi szolgáltatást is nyújtanak a hajléktalanoknak, így szükség van ágyneműre, gyógyszerekre, és az étkeztetésről is gondoskodni kell. Olyan hajléktalan embereken segítünk ezzel, akik önmaguk ellátására egyedül nem képesek, és egészségi állapotuk miatt tartós ápolást igényelnek. Az a cél, hogy a speciális ellátás révén előbb-utóbb képesek legyenek önálló életet élni.

És mi lesz azokkal, akiket hiába próbálnak megszólítani, nem akarnak közös szálláshelyre költözni?

Sajnos ilyenek is vannak. Csak a Déli pályaudvar környékén legalább 60-80 hajléktalan ember él az utcán ellátás nélkül. Számukra különösen a téli időszak kritikus. Nekik utcai gondozószolgálatot hoztak létre a mál taiak: munkatársaik, önkénteseik éjszakánként végigjárják az utcákat, élelmet, meleg teát osztanak a rászorulóknak. Ehhez speciális mikrobuszt vásároltunk nekik, amelyet az ellátáshoz szükséges valamennyi eszközzel felszereltünk.

Karácsony előtt az önök társaságához tartozó ÉMÁSZ Nyrt. sem maradt ki az adományozásból. Az észak-magyarországi vállalat Miskolcon, a Gyermekegészségügyi Központ számára vásárolt műszereket.

December 21-én dr. Marie-Theres Thiell asszonnyal, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatóságának elnökével látogattunk el a Gyermekegészségügyi Központba. A korszerű intézményben 9 fekvőbeteg-osztályon és 20-nál is több szakrendelőben fogadják a beteg gyerekeket. Speciális ellátást is nyújtanak: van égési osztály, sőt - az országban egyedülállóan - csontvelő-transzplantációt is végeznek. Dr. Sólyom Enikő intézményvezető főorvosnak adtuk át az adományunkat, két életmentő műszert: az egyik életfunkciók mérésére, a másik gyógyszer, infúzió és vér adagolására alkamas. S ha már ott voltunk, a beteg gyerekeknek is igyekeztünk kellemes perceket szerezni. Bohócdoktorokkal osztottuk ki a vállalat dolgozói által összeállított mikuláscsomagokat.

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com