Közép-Magyarország

Minden nap 17 órakor indítja teajáratát a fővárosban a Magyar Vöröskereszt. A hideg, téli időszakban meleg teát, lehetőség szerint ruhaneműt és élelmiszereket is visznek az utcán élő rászorultaknak - írja a segélyszervezet közleménye. Az utcai gondozó szolgálat munkatársai jól ismerik azokat a helyeket, ahol a nagy hidegben a legtöbb hajléktalan meghúzza magát, így leginkább ezekre koncentrálnak.

A szakemberek a teajárattal minden nap felkeresik az Árpád hídi aluljárót és környékét, a Dagály utca, Népfürdő utca, Frangepán utca által határolt terület, Csepelen a Szent Imre teret és környékét, Kőbányát, valamint a Kőbánya-Kispest és Határ út metróállomások és a Keleti-pályaudvar környékét.

A legrászorultabbakat igyekeznek a hajléktalan melegedőkbe, szállókba irányítani, vagy a népkonyháikon keresztül próbálják őket meleg étellel ellátni. Országosan a Magyar Vöröskereszt 15 nappali melegedőjében 800, 9 átmeneti szállójában 500, 9 éjjeli melegedőjén 400 férőhelyet biztosít, ezen kívül a nehéz helyzetbe került családok számára 11 átmeneti otthont üzemeltetnek az ország több pontján. Az intézmények Budapesten, Csepelen, Miskolcon, Balassagyarmaton, Tatabányán, Várpalotán, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Salgótarjánban, Nagyatádon, Taliándörögdön és Nyíregyházán üzemelnek - írja a közlemény.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com