Közép-Magyarország


Hallgassa meg
A tavalyinál valamivel kevesebb pénz jut az idén a fővárosi hajléktalanok ellátására, ahogy minden más területre is - közölte a főpolgármester. Ezzel együtt hozzátette, hogy három olyan terület van a költségvetési koncepcióban, amelyen el tud képzelni változtatást. Ezek között említette a hajléktalan ügy mellett a kisebbségi önkormányzatokat, a közterületek gondozását. Itt elképzelhető pozitív változtatás, de mint mondta, Atkári János pénzügyi tanácsadójával még "verekedni" fognak a számokon.  Tarlós István a korábbinál kevesebb forrást a város megörökölt költségvetési hiányával indokolta.


Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy a "hajléktalanprobléma" megoldására megkezdett munkát folytatni fogják a Belügyminisztériummal és a kiemelt szakmai szervezetekkel közösen.

A városvezető a közterület-foglalási díjak ez évi, szigorú beszedését is többször azzal indokolta, hogy ha engedményeket, méltányosságokat tennének, ahogy azt korábban tette a főváros, akkor azt a pénzt például épp a hajléktalanok ellátásából vennék el. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy néhány hete még a kulturális államtitkárnak is nemet mondott, amikor az méltányosságot kért egy közterület-használathoz.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy a főváros a Máltai Szeretetszolgálattal a hajléktalanellátás területén nem fog szerződést bontani. Kitért arra: a jövő héten tárgyal Vecsei Miklóssal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökével.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com