Közép-Magyarország

Nem támogatta a civil hajléktalanellátó szervezetekkel kötött szerződések felmondását a főváros egészségpolitikai és szociális bizottsága csütörtöki ülésén.

A javaslat - amelyre két Fidesz-KDNP-s igen, két MSZP-s nem és egy jobbikos tartózkodás érkezett - azért nem kapott többséget, mert két Fidesz-KDNP-s képviselő nem szavazott. Egyikük távol maradt az ülésről, másikuk pedig, Szentes Tamás jelen volt ugyan, ám nem szavazhatott, mert az előző közgyűlésen főpolgármester-helyettessé választották, és az ő helyét még nem töltötték be sem a bizottságban, sem a közgyűlésben. Szentes Tamás korábban a bizottság elnöke volt, szerepét az ülésen ideiglenesen Havas Szófia (MSZP) alelnök látta el.

Havas Szófia kérdésére Skultéti József ügyosztályvezető azt közölte, a szerződések felmondása 384 millió forintot jelent a fővárosnak. Szavai szerint a hajléktalanokat ellátó szervezetek működését nem lehetetleníti el a szerződések felmondása, mert az eddig önként vállalt fővárosi kiegészítő támogatás mellett állami támogatást is kapnak.Az ügyosztályvezető a javaslat indoklásaként jelezte azt is, hogy a szerződéseket a már elfogadott költségvetési koncepció alapján kell "átgondolni". Mint fogalmazott, "kényszerpálya van", a javaslat pedig tisztességes és szakmailag vállalható. Az érintett szervezetek - a szerződéseknek megfelelően - még nyolc hónapig megkapják a forrásokat.

A végső szót a szerződések ügyében a Fidesz-KDNP többségű Fővárosi Közgyűlés mondja majd ki. A döntés 14, a fővárosi hajléktalanokat segítő civil szervezetet érint.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com