Közép-Magyarország

A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi csoport üdvözli a városvezetés azon törekvését, hogy javítson az utcán élő hajléktalan emberek helyzetén. Éppen ezért a csoport 2010. december 14-én megkereste Tarlós Istvánt, hogy felajánlja segítségét a főpolgármesternek a választási programjában szereplő hajléktalan- és lakásügyi intézkedések megvalósításában és meghívja a számára kidolgozott 24 órás élményalapú programra.

Az élményalapú program célja, hogy a főpolgármester jobban megismerje az utcán élő emberek nehézségeit, és ennek megfelelően alakíthassa ki az őket érintő szociális programokat. Különösen fontos Tarlós István személyes részvétele a programban, hiszen mint arról a szakmai közvélemény a közelmúltban értesült, a hajléktalanügyi kérdésekben továbbra is ő „kívánja kézben tartani az ügyeket”. Noha a megkeresésre írásban nem reagált, a főpolgármester a 2010. decemberi közmeghallgatásán megígérte, hogy személyesen egyeztet a csoporttal, amit a 2011. január 12-i Fővárosi Közgyűlésen is megerősített.

Miután többször kerestük újra telefonon, hogy megtudjuk az egyeztetés időpontját, a főpolgármester megkeresésünket a Fővárosi Közterület-felügyeletnek továbbította, mint a Társadalmi Megbékélés Program koordinátorának. A Város Mindenkié csoport elfogadhatatlannak tartja, hogy főváros vezetése a köztéri hajléktalanság ügyét a Közterület-felügyelet hatáskörébe delegálja. Ez a szervezet nem arra jött létre, hogy társadalompolitikai és szociális ügyekkel foglalkozzon. Márpedig a köztéri hajléktalanság elsősorban lakhatási, illetve szociális probléma, amire nem a rendészeti vagy a köztisztasági intézkedések jelentik a megoldást.

A főpolgármester a nyilvánosság előtt többször kétségbe vonta A Város Mindenkié csoport legitimitását. Ma Magyarországon A Város Mindenkié az egyetlen olyan hajléktalan érdek- és jogvédelmi szervezet, amelyet hajléktalan emberek vezetnek. Ha a főpolgármesternek lehetősége nyílna megismerni a csoport javaslatait, céljait és nem fél-információk és előzetes feltételezések alapján viszonyulna a csoporthoz és a hajléktalan emberekhez általában, minden bizonnyal egyenrangú tárgyalópartnerre találna A Város Mindenkiében.

A főpolgármester azt állítja, hogy A Város Mindenkié célja, hogy a hajléktalan emberek az aluljárókban éljenek. Éppen ellenkezőleg: a csoport célkitűzése, hogy minden embernek legyen emberhez méltó otthona, és senkinek se kelljen az utcán élni. Azt azonban a csoport megengedhetetlennek tartja, hogy az állam és a települési önkormányzatok az utcán élő embereket büntessék azért a mulasztásért, hogy megfelelő szociális bérlakás-rendszerrel és lakhatási támogatásokkal biztosítsák a szegény és hajléktalan emberek méltó lakhatását.

A Város Mindenkié elfogadhatatlannak tartja, hogy a főpolgármester folyamatosan kibújik a személyes találkozó alól, ezért a csoport továbbra is fenntartja kérését a vele való egyeztetésre és a 24 órás programban való részvételre. Annak érdekében, hogy a főpolgármester betartsa a nyilvánosság előtt többször is megtett ígéretét, A Város Mindenkié a sajtó segítségét kéri, hogy a meghívás újra eljusson a főpolgármesterhez és a nyilvánossághoz, és Tarlós István ne csak a hajléktalan-ellátás egyes kiemelt képviselőivel, hanem magukkal a hajléktalan emberekkel is egyeztessen az őket érintő döntések meghozatalakor.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #4 vithalm 2011-02-10 11:51
A tartósan utcán élő hajléktalanok helyzetének javítására a válasz a megfelelő szociális és bérlakás rendszer. lufi. Idilli képek, csodálatos hangzatos szavak...
Idézet
 
 
+1 #3 slopper 2011-02-08 11:07
hajrá város mindenkié!!!
Idézet
 
 
+4 #2 Kiss Ibolya 2011-02-07 21:22
Ismerősöm állami gondozott volt, az értelmi fogyatékosok otthonában nőtt föl. A "ÉLET" szerű egymás taposására senki sem nevelte, de még a reggeli készítésre sem. Annak idején kirakták a hajléktalan szállóról, mert a céget, ahol dolgozott takarítónőként, felszámolták. Ezután segélyből élt, és bár fizette a szálló díját, nem volt esély a társadalmi beilleszkedésér e. Próbáltunk Gyámhivatalt, pszichiátert, semmi, mert nem jelent meg a vizsgálatokon, mondván,hogy Ő nem bolond. Azóta eltelt kb.15 év, és nem gondolom, hogy az értelmi fogytékossága javult volna. Meg lehet látogatni a Határ úti aluljáróban, Ő az a nagyhasú, alacsony, nagyon szép kékszemű ősz hajú nő. Régebben nem ivott, nem lopott, talán Tarlós úr megkérdezhetné, hogy mi a célja az életének? Én oktatnám a politikusoknak a "Virágot Algernonnak" című könyvet.
Idézet
 
 
+4 #1 Farkas Edit 2011-02-07 21:20
Azt gondolom, hogy az ilyen ember egy szocálisan érzéketlen, önös érdeket képviselő, a magyar nemzetet kihasználó, a magyar emberek pénzét érdemleges munka nélkül zsebrevágó és nem hívnám még egyénnek sem. Nem szégyenli magát, hogy semmit nem tesz magyar honfitársainkér t? Van neki egyáltalán szíve? A Fideszre is szégyent hoz, a hazájára és a népére is!!!!!!!
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com