Közép-Magyarország

140 hajléktalant szépítettek meg szombaton, a közelgő Valentin-nap alkalmából. Ingyen vágták, szárították, sőt, ha kérték, bodorították is a rászorulók frizuráját. 2011 az önkéntesség éve, ezért is jöhetett létre az első, önkéntes alapon szerveződő fodrász-akció.
A rászorulókat fodrász tanulók csinosítgatták, ami számukra is hasznos. „Ez a szombati akció nagyon sok segítséget nyújt abban, hogy gyakorlatokat szerezzenek hajvágásból és egyéb kiegészítő tevékenységekből”- vélekedett Vőcsei Lászlóné, az Eurokonform Szakközépiskola iskolatitkára.

Az önkéntes alapon szerveződő fodrász akció azonban nem csak a külsőségek miatt fontos. „Nagyon fontos a külső megjelenés a munkakeresésnél, ebben is remélhetőleg tud segíteni ez az akció, amit szeretnénk, hogyha rendszeres tudna lenni”- magyarázta Boros Panna, a LÁT-LAK Alapítvány szervezője. A szervezők szerint az ápolt megjelenés az önbecsülést és a kapcsolatok kialakítását is segíti.
atv.hu

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #1 veronika 2011-02-13 22:07
Ez a 140 kissé túlzás
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com