Közép-Magyarország

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett előterjesztés szerint, amelyről csütörtökön szavazhat a Fővárosi Közgyűlés, az egykori bőrfeldolgozó-ipari szakközépiskola háromszintes épületének hasznos területe 1900 négyzetméter, átalakítása után alkalmas lehet hajléktalanok befogadására.

Hajléktalanszállóvá alakítanák át Budapesten a IV. kerületi Baross utcában egy volt szakközépiskola épületét. A Tarlós István főpolgármester által jegyzett előterjesztés szerint, amelyről csütörtökön szavazhat a Fővárosi Közgyűlés, az egykori bőrfeldolgozó-ipari szakközépiskola háromszintes épületének hasznos területe 1900 négyzetméter, átalakítása után alkalmas lehet hajléktalanok befogadására.

Tavaly év végén kezdődött el a Társadalmi megbékélés program, ennek keretében a főváros az aluljárókból hajléktalanszállókba irányítja a fedél nélkülieket. A korábban aluljárókban lakó 120 ember 80 százalékát sikerült elhelyezni, de a közterületen élők elhelyezéséhez bővíteni kell a meglévő intézményhálózatot. A főváros ígéretet kapott, hogy ebben támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A főpolgármester hangsúlyozta előterjesztésében, hogy Budapest működteti az országban a legkiterjedtebb hajléktalan-ellátórendszert, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és intézményei révén, összesen csaknem 2.500 fedél nélkülinek biztosítanak ellátást.

 

Eredeti cikk

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+2 #4 nahát 2011-02-23 19:24
[censored]://[c ensored].diszpe cserportal.hu/h irek/koezep-mag yarorszag/51-em bertarolas-a-ha jlektalanellata s-husz-everl.ht ml
Idézet
 
 
+3 #3 Buzás Endre 2011-02-23 13:45
Az előterjesztés

[censored]://[censored].budapest.hu/resource.aspx?ResourceID=TirPortalBinary&documentversionid=90862
Idézet
 
 
+2 #2 Buzás Endre 2011-02-22 23:29
De akkor ezt a bmszki fogja üzemeltetni? vagy a málta?
Idézet
 
 
+5 #1 hoffmannkriszta 2011-02-22 23:14
egy nagy helyett szerintem inkább több kicsi ...
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com