Közép-Magyarország

Egyhangúlag támogatta a fővárosi egészségügyi bizottság szerdai ülésén Tarlós István főpolgármester előterjesztését, hogy a IV. kerületi Baross utcában hajléktalanszállót hozzanak létre a volt szakiskola helyén.

Skultéti József szociálpolitikai osztályvezető a bizottság ülésén azt mondta, az épületet 160–250 millió forintért lehetne átalakítani. Egy ingatlan biztosítására mindenképpen szükség van, és a volt szakiskola épületét lehet a leggyorsabban átalakítani. Az üzemeltetésről jelenleg tárgyalnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal, illetve a Belügyminisztériummal. Ha az előterjesztést elfogadják, augusztus végén át tudnák adni az épületet.

Tarlós István előterjesztése szerint a Baross utca 39. alatti, egykori bőrfeldolgozó-ipari szakközépiskola háromszintes épületének hasznos területe 1900 négyzetméter, átalakítása után alkalmas lehet hajléktalanok befogadására.


Tavaly év végén kezdődött el a Társadalmi megbékélés program, ennek révén a főváros az aluljárókból hajléktalanszállókba irányítja a fedél nélkülieket. A korábban aluljárókban lakó 120 ember nyolcvan százalékát sikerült elhelyezni, de a közterületen élők elhelyezéséhez bővíteni kell a meglévő intézményhálózatot. A főváros ígéretet kapott, hogy ebben támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

(MTI)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #1 Buzás Endre 2011-02-24 15:59
A főpolgármester egy másik előterjesztését azonban visszavonta. Ez arról szólt, hogy a főváros egy csaknem 2000 négyzetméteres épületet nyitna meg a hajléktalanokna k a Magyar Máltai Szeretetszolgál at, a Belügyminisztér ium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közreműködéséve l. Erről tehát nem most, hanem következő ülésén tárgyal a testület, mégpedig azért, mert az újpesti önkormányzat egyeztetni szeretne a legalább 160 millió forintért felújítandó ingatlan átadásáról.A közgyűlésen a Tízek Hajléktalan Embereket Segítők Budapesti Tanácsa kiosztott egy nyílt levelet. A civil szervezet azt kérte Tarlós Istvántól, hogy a főváros ne csökkentse a hajléktalanok ellátására fordított keretösszeget. A főpolgármester méltánytalannak tartja a téma egysíkú kezelését. Hangsúlyozta, hogy Budapest egyedül nem képes kezelni a hajléktalanok által jelentett országos problémát. Tarlós István szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy ki honnan érkezett Budapestre, miért lett hajléktalan, és ha munkaképes, akkor miért nem dolgozik.[censored]://in foradio.hu/hir/ belfold/hir-415 535
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com