Közép-Magyarország

A "Társadalmi Megbékélés Program" nem embertelen és nem alkotmányellenes - így reagált a Főpolgármesteri Hivatal arra, hogy A Város Mindenkié csoport szerint hajléktalanokat segítő alapítványok szűnhetnek meg támogatás híján a fővárosban. A civilek szerint a főpolgármester az ellátórendszer radikális fejlesztését ígérte, de valójában radikális forráselvonásról van szó.


A Főpolgármesteri Hivatal közleményében hangsúlyozza: ez a megfogalmazás nem fedi a valóságot. Mint írják, két szervezet - a Menhely Alapítvány és a Máltai Szeretet Szolgálat - megkapja a szükséges támogatást a költségvetésből. Emellett a többi hajléktalan ellátó szervezet pénze a céltartalékban szerepel, amíg velük az új szerződéseket, más, pontosabb feladat ellátási feltételek megfogalmazásával megkötik. A Város Mindenkiért csoport szerdai közleményében azt írta, hajléktalanokat segítő alapítványok szűnhetnek meg támogatás híján a fővárosban. A hajléktalan emberekből és szövetségeseikből álló szervezet szerint Tarlós István főpolgármester az elmúlt hónapokban többször is hangoztatta, hogy többet tesz a mostani vezetés a hajléktalanokért, mint amennyit az elmúlt 20 évben tettek értük, ám ők úgy vélik, radikális forráselvonásról van szó ezen a területen. A civilek emellett hangsúlyozták: az elmúlt 20 évben nem volt megfelelő lakáspolitika sem Budapesten, és úgy vélik, most sem az, mert az elérhető támogatások is bizonytalanná váltak.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteken, a Független Hírügynökség megkeresésére közleményben reagált az elhangzottakra. Úgy vélik, a "radikális forráselvonás" kijelentés nem fedi a valóságot. Mint írják, két szervezet - a Menhely Alapítvány és a Máltai Szeretet Szolgálat - megkapja a szükséges támogatást a költségvetésből. Emellett a többi hajléktalan ellátó szervezet pénze a céltartalékban szerepel, amíg velük az új szerződéseket, más, pontosabb feladat ellátási feltételek megfogalmazásával megkötik. A lakáspolitika pedig nem az önkormányzati, hanem a kormányzati feladatok közé tartozik.

Hangsúlyozzák: a "Társadalmi Megbékélés Program" nem embertelen és nem alkotmányellenes. Egyértelmű célja volt az aluljárók élhetőbbé, biztonságosabbá tétele, azzal a feltétellel, hogy az ott életvitelszerűen élő hajléktalanok életben maradási esélyei ne csökkenjenek. A programban napi szinten együttműködnek a hajléktalan ellátó szervezetekkel.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint fontos leszögezni, hogy a program lényege az aluljárók és környezetük színvonalának emelése és nem a hajléktalanok kitiltása bizonyos közterületekről.

Független Hírügynökség

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com