Közép-Magyarország

Előállította a rendőrség azt a férfit, aki utcai kukázásra szólított fel több embert csütörtökön a fővárosi VIII. kerületben. A demonstrációval az önkormányzat kukázást tiltó rendelete ellen tiltakoztak.

Utcai kukázás, illetve arra való felszólítás miatt csütörtök este a rendőrség előállította azt a férfit, aki így próbált meg tiltakozni a VIII. kerületi önkormányzat kukázást tiltó rendelete ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapja szerint a férfi a demonstráció során több embert jogszabálysértő magatartásra szólított fel, miközben maga is szabálysértést követett el azzal, hogy a kerület nemrég hatályba lépett rendeletét megszegve egy hulladéktárolóból szemetet vett ki.

A férfit a BRFK nyomozói még az este folyamán gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. Az önkormányzat rendelete ellen a Város Mindenkié csoport szervezett tiltakozást a józsefvárosi Baross utca és a József körút sarkára - írta a origo.hu.

Fotó: Györe Gabriella


A szociális szakemberek és szimpatizánsok a józsefvárosi kukázókat büntető rendelet ellen tartottak pártfüggetlen demonstrációt. A közel száz fős tömegnek a Baross utca és a József körút sarkán Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány hajléktalan jogvédő irodájának szociális munkása mondta el beszédét. A figyelemfelkeltő akció utolsó lépéseként a résztvevők közül többen látványosan guberálni kezdtek. A kukázókat a rendőrség és a közterület-felügyelet együttes erővel állította elő.

"Mi, szociális munkások felháborítónak tartjuk, hogy az önkormányzatok olyan rendeleteket alkotnak, amelyek szőnyeg alá söprik a problémákat. A rendelet látszólag a köztisztaság védelmében született, valójában rendészeti eszközökkel kezelné a mélyszegénységet" - nyilatkozta Tóth Csaba, az Új Szemlélet Csoport egyik aktivistája. Kiemelte: "rendkívül fontos, hogy a szociális szakma nyíltan és határozottan kiálljon a szegényeket büntető rendelkezések ellen és az emberi jogok érvényesüléséért."

A csoport egyik tagja ellen bűncselekmény vádjával, a többiekkel szemben guberálás miatt indult szabálysértési eljárás.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #5 pumukli01 2011-03-13 04:06
törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatással vádolnak, azért ami a videóban is elhangzik, kb. ennyi, továbbá 5 szociális munkást, 2 hajléktalan aktivistát, 1 szociológust, és 1 nyelvészt feljelentettek a közterületesek az ominózus rendelet megszegéséért.. .ellenük szabálysértési eljárás indul,
ahogy a videókon és a fotókon látható, ennél jóval többen hajtották végre a szakmai akciót, azonban, mivel kevés közteres volt jelen, így elsőre csak 3-4 embert jelentettek fel, majd jött az ominózus megafonos beszédem, ami a videóban is hallható...
(a TASZ vállalta a jogi képviseletet)
Idézet
 
 
+1 #4 Győri Péter 2011-03-12 12:47
Meglehetősen súlyos incidensnek tűnik. Igen hasznos lenne, ha a résztvevők közül akár többen is részletesen és tárgyszerűen leírnák, pontosan mi is, hogyan is, kikkel is történt.
Idézet
 
 
0 #3 laceration 2011-03-11 13:03
Idézet - Buzás Endre:
Pumuklit vitték el?


nyolc embert szabálysértés miatt, egyet pedig bűncselekmény alapos gyanújával
a személyiségi jogok védelmében nem válaszolhatok :)
(igen, őt)

VoB
Idézet
 
 
0 #2 Buzás Endre 2011-03-11 13:01
Pumuklit vitték el?
Idézet
 
 
0 #1 laceration 2011-03-11 12:56
A hírekben megjelentekkel ellentétben a demonstrációt NEM A Város Mindenkié, hanem az Új Szemlélet Csoport szervezte, melyben radikális szociális munkások tevékenykednek.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com