Közép-Magyarország

Előállította a rendőrség azt a férfit, aki utcai kukázásra szólított fel több embert csütörtökön a fővárosi VIII. kerületben. A demonstrációval az önkormányzat kukázást tiltó rendelete ellen tiltakoztak.

Utcai kukázás, illetve arra való felszólítás miatt csütörtök este a rendőrség előállította azt a férfit, aki így próbált meg tiltakozni a VIII. kerületi önkormányzat kukázást tiltó rendelete ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapja szerint a férfi a demonstráció során több embert jogszabálysértő magatartásra szólított fel, miközben maga is szabálysértést követett el azzal, hogy a kerület nemrég hatályba lépett rendeletét megszegve egy hulladéktárolóból szemetet vett ki.

A férfit a BRFK nyomozói még az este folyamán gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. Az önkormányzat rendelete ellen a Város Mindenkié csoport szervezett tiltakozást a józsefvárosi Baross utca és a József körút sarkára - írta a origo.hu.

Fotó: Györe Gabriella


A szociális szakemberek és szimpatizánsok a józsefvárosi kukázókat büntető rendelet ellen tartottak pártfüggetlen demonstrációt. A közel száz fős tömegnek a Baross utca és a József körút sarkán Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány hajléktalan jogvédő irodájának szociális munkása mondta el beszédét. A figyelemfelkeltő akció utolsó lépéseként a résztvevők közül többen látványosan guberálni kezdtek. A kukázókat a rendőrség és a közterület-felügyelet együttes erővel állította elő.

"Mi, szociális munkások felháborítónak tartjuk, hogy az önkormányzatok olyan rendeleteket alkotnak, amelyek szőnyeg alá söprik a problémákat. A rendelet látszólag a köztisztaság védelmében született, valójában rendészeti eszközökkel kezelné a mélyszegénységet" - nyilatkozta Tóth Csaba, az Új Szemlélet Csoport egyik aktivistája. Kiemelte: "rendkívül fontos, hogy a szociális szakma nyíltan és határozottan kiálljon a szegényeket büntető rendelkezések ellen és az emberi jogok érvényesüléséért."

A csoport egyik tagja ellen bűncselekmény vádjával, a többiekkel szemben guberálás miatt indult szabálysértési eljárás.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #5 pumukli01 2011-03-13 04:06
törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatással vádolnak, azért ami a videóban is elhangzik, kb. ennyi, továbbá 5 szociális munkást, 2 hajléktalan aktivistát, 1 szociológust, és 1 nyelvészt feljelentettek a közterületesek az ominózus rendelet megszegéséért.. .ellenük szabálysértési eljárás indul,
ahogy a videókon és a fotókon látható, ennél jóval többen hajtották végre a szakmai akciót, azonban, mivel kevés közteres volt jelen, így elsőre csak 3-4 embert jelentettek fel, majd jött az ominózus megafonos beszédem, ami a videóban is hallható...
(a TASZ vállalta a jogi képviseletet)
Idézet
 
 
+1 #4 Győri Péter 2011-03-12 12:47
Meglehetősen súlyos incidensnek tűnik. Igen hasznos lenne, ha a résztvevők közül akár többen is részletesen és tárgyszerűen leírnák, pontosan mi is, hogyan is, kikkel is történt.
Idézet
 
 
0 #3 laceration 2011-03-11 13:03
Idézet - Buzás Endre:
Pumuklit vitték el?


nyolc embert szabálysértés miatt, egyet pedig bűncselekmény alapos gyanújával
a személyiségi jogok védelmében nem válaszolhatok :)
(igen, őt)

VoB
Idézet
 
 
0 #2 Buzás Endre 2011-03-11 13:01
Pumuklit vitték el?
Idézet
 
 
0 #1 laceration 2011-03-11 12:56
A hírekben megjelentekkel ellentétben a demonstrációt NEM A Város Mindenkié, hanem az Új Szemlélet Csoport szervezte, melyben radikális szociális munkások tevékenykednek.
Idézet
 


Időjárás BudapestInt.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com