Közép-Magyarország

A jövőben csupán két ernyőszervezetre kíván támaszkodni Budapest vezetése a hajléktalan-ellátás terén. A korábbi támogatási összeg megmaradna, ám ésszerűsítenék az eddigi ellátórendszert - értesült a HavariaPress.

Hétfői ülésén nem hozott döntést - mivel a 3 ellenzéki tag a 3 fideszes ellenében szavazott - a Budapest Főváros Közgyűlésének Egészségpolitikai és Szociális Bizottsága a hajléktalan-ellátást eddig folytató civil szerveztekkel kötött közszolgáltatási szerződések felmondásáról, de az előterjesztés így is a Fővárosi Közgyűlés elé kerül.

Az előterjesztés szerint, 8 hónapos felmondási idővel, valamennyi jelenleg érvényben lévő közszolgáltatási szerződést felmondaná a főváros, hogy majd a jövőben két ernyőszervezettel, a Menhely Alapítvánnyal, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal kössenek szerződést. Az előterjesztők hangsúlyozták a bizottság ülésén, hogy a korábbi támogatási összeg megmaradna, csupán ésszerűsítenék az eddigi ellátórendszert.

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, Velkey György fideszes bizottsági elnök és Havas Szófia között több alkalommal is vita bontakozott ki a bizottság ülésén.


Egy esetben az eddigi prevenciós szűrőprogramok kapcsán parázslott fel a vita köztük, mert míg Szentes szerint nem voltak kellően hatékonyak az eddigi programok, mert nem megfelelő koncepció szerint folytatták azokat, addig Havas szerint a leggyakoribb betegségtípusokra indítottak szűrőprogramokat.

Más alkalommal az egészségügyi intézmények szerekezetátalakítási koncepciója miatt fejezte ki aggodalmát Havas - és a bizottság ülésén meghívottként részt vevő - Kökény Mihály az esetleges államosítás miatt. Velkey György kifejtette, hogy az elmúlt években számtalan mód és lehetőség lett volna működőképes koncepció megalkotására, de ez elmaradt.

A bizottság egyhangúan támogatta jobbikos alelnökének, Czeglédi Jánosnak az előterjesztését, aki a fővárosi kórházak teljesítményvolumen korlátozásának felülvizsgálatát kezdeményezte.

A bizottság elnöke Velkey György azért is támogatta a javaslatot, mert állítása szerint amennyiben az egészségügyi költségvetés kormány által zárolt 15 milliárd forintja felszabadul, akkor abból azok kaphatnak többlettámogatást, akik korábban kértek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com